Caută-i pe cei buni, evită-i pe cei răi. Întîlniri care să te schimbe

Pe mine, întîlnirile m-au schimbat și în bine și în rău. De pildă, sînt întîlniri pe care de la o vreme le evit, nu-mi aduc nimic nou, sau poate doar un pic de rău. Sînt personaje care, atunci cînd au ocazia, mă atacă în public pentru articolele pe care le scriu. Și nu oricum, ci cu insinuări josnice. Prin urmare, oricît e mică sau de mare ar fi lumea noastră, încerc să iau de la ea numai ce-mi aduce un plus de cunoaștere sau de orice, dar un plus.

Am înțeles zilele acestea, lucrînd la un filmuleț, cît de valoroase sînt unele întîlniri. Deși par neînsemnate cînd se produc, ele pot declanșa schimbări fantastice ulterior. Schimbări în sufletul oamenilor, în mintea lor, căci de acolo pornește totul. Ele pot schimba lumea.

Ei bine, despre filmulețul acesta am să vă vorbesc mai tîrziu, e povestea unei întîlniri fantastice, întîlnirea dintre două lumi.

Întorcîndu-mă spre casă, mă gîndeam că acum n-aș mai pierde nicio clipă cu oameni care mă urăsc. Cu cît viața e mai alertă, cu atît mai prețioase întîlnirile cu cei pe care-i iubești. Sînt clipe pe care n-ai vrea să le dai, altele pe care n-ai vrea să le primești.

Dar nu uita să-i cauți pe cei care-ți umplu sufletul. Doar ei contează.

Publicitate

2 gânduri despre “Caută-i pe cei buni, evită-i pe cei răi. Întîlniri care să te schimbe

  1. Arsenie Boca ne-a lasat multe comori dar una din ele suna asa :

    ” Citeşte mai degrabă ceea ce atinge inima decât ceea ce depărtează mintea ” …cred ca pe undeva se apropie de desavarsirea omului ! Daca ignori raul , nu-l extrapolezi , popularizezi ..el va piere incet ! Raul vine impreuna cu frica …iar noi am fost indemnati : „Indrazniti …Eu am biruit Lumea ”
    Succes pe mai departe …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s