Scriam acum cîteva zile că alianța opoziției, tocmai pentru că este împotriva naturii ideologice, are la bază înțelegeri pragmatice foarte concrete. Adevărata ei miză, într-o primă etapă, ar fi să ajungă la banii din buget cu ajutorul cărora să cîștige alegerile locale. Pentru ca apoi, armatele de primari și președinți de județe să aranjeze alegerile parlamentare. Vezi aici!
Iată că teoria se confirmă și aflăm că documentele care pregătesc bătălia aceasta se fabrică în biroul lui Adrian Năstase, iar țara urmează să fie împărțită prin înțelegeri de salon între PSD-PNL-PC ca o halcă de porc mistreț la un festin feudal. Înțelegerea dintre cele trei partide ar fi ca la alegerile locale să mearga pe un candidat unic, cel mai bine plasat.
Așadar, dacă eu, cetățean plebeu, vreau să votez PNL în Vrancea, nu se poate, nu candidează. Candidează doar omul PSD, că așa s-au înțeles șefii. Iar dacă vreau să votez PC în Cluj, iar nu se poate. Pentru că la Cluj, s-a stabilit, va candida din partea Alianței doar omul PNL, Marius Nicoară. Sau la Vrancea, Oprișan.
Așadar, de atîta democrație este în stare opoziția cea care țipă în stradă că regimul Băsescu atentează la democrație!
Iată cum arată ilustrată înțelegerea pe sub urne dintre cei trei vectori ai democrației, care luptă din opoziție cu dictatorul Băsescu. Să le facem loc:
PS: Dedic acest articol doamnei Alice Rotta. Pe care sînt convinsă că lipsa de democrație o îngrijorează sincer.
Fotoinfo: Evenimentul Zilei
Doamna Hurezean,
la alegerile precedente cand s-a votat tot pe aliante, n-ati simtit aceeasi frustrare?
Daca da, trebuia sa ne dati un semn din care sa intelegem de ce „crima de alianta politica” a fost si este nedemocratica. Este doar o parere, dumneavoastra scrieti doar dupa cum va dicteaza constiinta, fiind convins ca nu lucrati la „moguli” si nici nu nutriti alte ambitii decat analiza profesionista, rece, la obiect a realitatii.
Ioan Pop
În 2004 cele două partide membre ale Alianţei DA, PNL şi PD au prezentatl liste separate pentru alegerile locale (cu excepţia marilor oraşe). Iar presedintii de CJ erau aleși de consilieri, prin vot și n-au fost candidați unici.
Dar și dacă ar fi fost așa, tocmai pentru că am văzut ce a ieșit din acel experiment, repetarea lui (în condiții de asociere și mai aberante) ar fi un exercițiu absurd.
Alianța DA a fost un eșec, chiar și într-o formulă mai ușor de digerat de către public (amîndouă partidele se poziționau pe dreapta, centru-dreapta). De ce am repeta experimentul?
Care ambele de dreapta, centru-dreapta, stimata doamna???!!! Daca ne aducem bine aminte, in 2004 PD era singurul partid membru al Internationalei Socialiste Europene, sau parca asa se cheama organizatia respectiva!! Brusc inainte de alegerile din 2004, cei din PD – de la varf la membrul de pe cel mai de jos nivel, au trecut de la o doctrina de stanga la una de dreapta!!! Asta e normal, nu? Sau sa fie toata tara portocalie? Si asta e normal, nu? De ce sa fie in mai multe culori? Sa fie doar portocalie ca a fost bine in ultimii ani pentru toti!!!
Este greu de inteles cum oameni cu fineturi intelectuale, cunoscatori ai psihologei maselor, insista in dorinta lor de a baga cu sila in capul alegatorului ca ii este interzis sa si gandeasca si cu atat mai mult sa doreasca si sa voteze cu o alianta „ambidexstra” care sa faca ceva si pentru el, platitorul de pagube. Ma intreb cum a putut sa-mi scape dezbaterile largi de prezentare a ideilor pragmatice din doctrinele si platformele partidelor ca votantul sa fie in cunostinta de cauza!? Nu le diferentiaza mai nimic, doamna. Este dezamagitor, stiti foarte bine asta. Nimeni in tara asta nu mai practica dialogul, nimeni. Toti sunt detinatorii „intregului adevar” si sfatuiesc cetatenii sa se gandeasca bine catre care parte inclina: catre „ai nostrii” sau catre „ai lor”. Am ajuns o societate schizoida. Incercam sa ne anihilam unii pe altii. Facatorii de opinii, cei ce ar trebui sa aduca lumina in intunericul cunoasterii votantului, aplauda si-si prezinta direct sau subliminal aprobarea reaparitiei cultului personalitatii. E cutremurator de periculos, nu credeti.? Urmarea, este ca T.B. cel „caruia ii suntem urmasi” cel care este „soarele de la Bucuresti” isi poate permite sa anunte „in avanpremiera” deschiderea in februarie a „noului sezon la arestari”. Vorbim de justitie? Justitia este doar ce crede el ca e drept. A spus ca va fi un jucator, dar n-a devenit un actant ci pur si simplu se joaca cu prezentul si viitorul unei tari. N-au remarcat jurnalistii ca el se intituleaza, in dispretul constitutiei, ca fiind sef al statului, ba chiar folosesc si ei titlul uzurpat. Sef al statului a fost Antonescu (q.e.d).
Asa ca mai bine cu oricine decat cu ei. De fapt ei nici nu conteaza, sunt doar biete suflete de executanti docili fiecare avand te miri ce buba in anterioritate. Exista doar el. Monstrul. Se inoculeaza stupiditatea ca „daca nu cu ei, atunci cu cine?” Rasuns: Cu oricine altcineva! Cu speranta ca in timp se vor decanta valorile de nonvalori si intre jurnalisti, Fripturistii, oprtunistii, lingaii vor fi pusi la locul pe care-l merita: la gunoiul uitarii.
complet de acord cu tine.scriu asta pe4ntru a se sti ca mai exista si alte opinii.Exemplul cu ce si unde doreste sa voteze nu este relevant. Spre exemplu eu doresc sa votez cu Vadim si votez cu el. Unde se duce votul meu? E inghitit de „majoritate”,astfel e democratic.Sa ma supar ca nu mi-a fost luat in seama votul?
Fiti convinsa ca vor pune sa candideze pe lista (ca si in cazul CDR,PD-L,DA) pe cei mai bine cotati.Este in interesul lor sa nu se risipeasca efortul de a promova pe cineva. Istoria post ceausista a demonstrat ca aliantele au adus castig>.Nu sunt un sustinator al actualei aliante,ba mai mult-zic ca PSD-ul va dauna(asa cum si basescu a daunat taranistilor,si venea,sa nu uitam,din FSN)
dar daca „vectorii”trag in directii diferite si duc „sacul” inainte e bine.
Racul stiuca si cu Boc,stiti fabula.Adica basescuudreasiboc.