Cum a murit un prieten despre care nu (prea) știam

john-upton

John Upton Jr., jurnalist american, autor al documentarului despre orfanii români care zguduia lumea civilizată la începutul anilor ’90, a fost ucis zilele trecute, fiind găsit mort în curtea vilei sale din localitatea californiană Encinitas, potrivit publicației online The Huffington Post.

Upton a câștigat premiul Emmy pentru acest documentar, care, în plus, a avut darul de dertemina adopția unor orfani români de către familii americane. Documentarul a făcut înconjurul lumii şi a ajuns în atenţia unor activişti influenţi, cum ar fi miliardarul filantrop Richard Branson sau actriţa Jessica Lange, care au spijinit ulterior, prin acţiuni caritabile, orfelinatele românești.

Din toată povestea asta, opinia publică românească a înțeles (sau a fost făcută să înțeleagă) că există o vastă conspirație împotriva României, care are ca scop să discrediteze țara noastră. De ce anume, asta nu ni s-a spus niciodată. Cu mintea de astăzi, am putea spune că Upton a fost un prieten al nostru. Despre care fie n-am prea știut, fie n-am vrut să știm.

Și, apropo, țineți minte să fi văzut documentarul lui Upton la televiziunea publică românească? Oricum, pentru a putea vedea filmul, ai nevoie de mult-mult sânge rece…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s