Studii în străinătate. De la vis la realitate

Am primit o scrisoare. Începe așa.

Ma numesc Simona Lungu si reprezint IEC – International Education Center. De patru ani incoace noi organizam Targul Ofertelor Educationale din Strainatate EEF (European Education Fair), unde aducem laolalta reprezentanti ale unor prestigioase centre educationale din Europa (Danemarca, Germania, Italia, Elvetia, Austria, Franta, Olanda, UK etc.).

Pe 21 februarie la Cluj, Targul Ofertelor Educationale din Strainatate EEF va avea loc la Hotel Napoca, iar pe 23 februarie targul se va muta la Bucuresti la Athenee Palace Hilton.

Știți cum se termină povestea?

Eu nu, de aceea m-aș duce să-i văd pe tinerii care vor și pot să înfrunte lumea, să învețe în marile școli ale Occidentului.

Citind anunțul Simonei mi-am amintit de Georgiana, fata Getei lui Pirici. Ai lui Pirici de peste pod erau săraci. Patru copii, tatăl lor muncea la munte, pe șantier, ca să-i țină. Erau mai tot timpul flămânzi. Când veneam de la școală și ajungeam la poarta casei lor, ai lui Pirici strigau în cor: „Maaamă Măriță, copsăși dovletele?”

Geta era o fata extraordinară. Îmi plăcea, cuminte și harnică, singura fată printre ei. A plecat la oraș unde s-a făcut sudoriță. Cred că acest cuvânt vine de la sudoare. Iar fata ei, frumoasă și deșteptă, a plecat la studii la Londra. Acum Geta e fericită. Fata ei face o facultate, și nu una oarecare. Ceva ce nici cu gândul nu puteam închipui altcândva. Vrea să o ia și pe Geta la ea.

Pentru Geta și Georgiana, îi mulțumesc eu Londrei, acum.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s