Poveste de weekend. Dar pentru prieteni

Îmi cer iertare, cred că nu v-am mai scris de multă vreme. Între timp am cutreierat printre nisipuri.
Dar tocmai de aceea, vă spun ce-am înțeles mergând cu pași mărunți.

Nu reușim mare lucru pentru că nu suntem mai întâi pregătiți să fim oameni.
Ne pregătim să fim doctori, politicieni, profesori.Dar nu suntem pregătiți să fim oameni, nu am trăit acele experiențe care să ne clădescă din piatră, nu din nisip.

Nu poți muta munții din loc, nu poți face mare brânză câtă vreme marile tale trăiri sunt ieșirile la restaurant și conferințele cu pițipoance. Viața e mult mai mult, dacă nu pui din ea carne pe tine, n-ai cum să faci ceva demn de luat în seamă!

Doar viața formează caractere puternice, doar ea îți dă energia cu care să poți sufla flăcări pe nări.

De aceea nu reușim, pentru că nu avem de unde, nu suntem noi destul! Chiar și atunci când avem succes în profesiile noastre, tot niște neisprăviți rămânem. Pentru că viețile noastre sunt niște simulacre, iar noi, pe dinăuntrul nostru, doar niște creaturi sterpe.

Publicitate

3 gânduri despre “Poveste de weekend. Dar pentru prieteni

  1. Ai detaliat/ hermeneutizat/ exemplificat proverbul: ”A fi domn e o-ntâmplare, a fi om e lucru mare”. Că suntem stârpituri, neisprăviți și simulanți și că nu suntem noi cei ce cu adevărat suntem (sau am putea fi) parcă aș fi de acord. Că doar introspecția și autoanaliza, plus aruncarea în valurile vieții ar fi soluția – parcă nu prea aș fi de acord…Cred că se ignoră o etapă fundamentală în crearea marilor caractere: educația adevărată care să ne permită/ ajute, măcar din când în când, să realizăm cât de puțin noi (înșine) suntem și să căutăm, apoi, soluții de revenire. Se știe că cel care crede că știe (dar nu știe că, de fapt, nu știe) este mai periculos decât cel care știe că nu știe… Bref, ca să conștientizezi imperativitatea (auto)schimbării trebuie să ai o conștiință trează… (Cu riscul să fiu înjurat pentru căutarea petelor din soare, sugerez eliminarea primei virgule din ultimul paragraf.)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s