Plan de salvare pentru Stufărişul de la Sic

Vă amintiţi povestea stufărişului? Dacă nu, o mai puteţi răsfoi o dată, de aici.

În draft, e vorba de o rezervaţie de lângă Cluj, de la Sic, unde natura s-a concentrat ca la facerea unui ou şi din care a ieşit viata, un miracol cu mii de capete. Locul musteşte de vieţuitoare, de la şerpi la gâze, păsări rare şi raţe sălbatice.

Stufărişul este o întindere când verde când cafenie, frunzele lui şuieră ca apele mării şi nimeni, dar nimeni acolo nu este mai presus de natură. În mijlocul pustietăţii colcăind de vieţuitoare rare descoperi că nu ştiai mai nimic despre Pământ şi că nu tu erai, evident, buricul lumii. Că alte legi te-au învîrtit şi pe tine în oală ca să ieşi aşa caraghios cum eşti şi atât!

Dar stufărişul ăsta era lăsat de izbelişte până acum, când nişte tineri grozavi, cercetători la universitate, au pus mâna pe problemă, l-au luat în custodie şi au demarat un proiect din fonduri europene ca să-l salveze.

Pe cuvânt de om că am să fac o listă cu oamenii ăştia frumoşi şi o să mi-o pun pe perete, să-i văd în fiecare clipă, ca să nu uit de ce mai iubesc lumea asta!

Îi găsiți aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s