Antonescu loveşte diaspora: votezi doar dacă plăteşti!

Prietenii noştri de la Gazeta Românescă, din Italia, ne atrag atenţia asupra declaraţiilor lui Crin Antonescu. Noua putere din România e gata să le taie dreptul la vot doar ca să-i mai reducă şansele lui TB. Cu alte cuvinte, legile nu contează, Constituţia nu contează, cursul valutar nu contează, guvernele europene nu contează, America nu contează… Dar nici cetăţenii şi drepturile lor nu mai contează, dacă ei vor puterea?!

Iată ce spune preşedintele interimar (sau nu e…încă?):

„Trebuie să vorbim și despre principiul reprezentării. Plec de la exemplul lui 2009, când alegerea lui Băsescu a fost decisă cu voturile celor din străinătate, dar consecințele nu le suportă aceștia, ci românii din țară. Ceea ce nu mi se pare corect”, a spus Antonescu, cu precizarea că „trebuie să găsim forme prin care să simplificăm participarea emigrației la procesul electoral”.

Antonescu a propus condiționarea dreptului la vot „de plata a cel puțin unui impozit în țară, că e teren, că e casă, că e alt tip de venit impozitat”. „În timpul Revoluției americane, cei din colonii spuneau «no taxation without representation». Eu aș spune astăzi «no representation without taxation». În fond, ca și cetățean, ești «coacționar» al statului. Nu poți doar să decizi asupra administrării lui, dar să nu participi cu nimic”, a spus Antonescu.

Reclame

Un gând despre “Antonescu loveşte diaspora: votezi doar dacă plăteşti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s