Bacalaureatul adevărului şi profesorii minciunii. Episodul 2

44% promovabilitate la Bac. Şi anul acesta vedem cît de slabi sînt elevii noştri.

Oficialii din Învăţămînt şi sindicaliştii greşesc grav cînd dau explicaţii pentru acest fenomen care ţin de elemene exterioare şcolii. Nu putem spune că nu au si ele o influenţă, dar să nu-ţi recunoşti lipsurile proprii este o greşeală gravă, care arată ea însăşi de ce nu avem o educaţie performantă: pentru că nu sîntem responsabili şi căutăm totdeauna vinovaţi în afara noastră. Asta este educaţia pe care şefii învăţămîntului o oferă elevilor la televizor.

Ei oferă exemple total greşite elevilor chiar şi în acest moment de bilanţ, de analiză în care ar fi nevoie de realism, de corectitudine, de adevăr.

Profesorii mint şi dau o lecţie mincinoasă elevilor, spre deosebire de elevi care recunosc adevărul: o elevă a spus astăzi că nu a învăţat destul!

Ori, profesorii noştri, în loc să recunoască faptul că pînă acum se minţea la greu cînd la Bac se copia şi era promovabilitate de 80%, pentru că era o situaţie convenabilă pentru ei, dau vina pe legea educaţiei, pe subfinanţare, pe Oana Zăvoranu.

Îşi acoperă indiferenţa, incompetenţa şi inerţia cu nesimţire. Să nu stai să te uiţi puţin în oglindă, nici în al 12 ceas, este o cauză importantă pentru care lucrurile merg prost.

În fond, după cum arată declaraţiile oficiale, întrezăresc faptul că se vor folosi de asta pentru a avea un pretext să schimbe legea. Cu alte cuvinte, se vor folosi de nenorocirea din şcoli ca să-şi regleze ei conturile. Parcă văd că va ieşi doamna Andronescu să spună că Bac-ul arată că nu e bună legea! Pe cît pariem? 🙂

Reclame

2 gânduri despre “Bacalaureatul adevărului şi profesorii minciunii. Episodul 2

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s