Victor Ponta a plagiat nu pentru că o comisie a spus acest lucru, ci pentru că așa arată lucrarea lui, așa a făcut-o el. E o lucrare copiată după alta, pe o întindere de 85 de pagini. Ați mai văzut vreodată un citat de 85 de pagini și fără ghilimele?
Academicianul Ioan Aurel Pop, rectorul UBB, a spus lunea trecută că acea comisie, care s-a întrunit pentru a decide asupra lucrării lui Victor Ponta, poate și trebuie să verifice toate lucrările de doctorat, iar vineri, că nu are atribuții asupra plagiatului.
De ce ar face un academician asta? Să ne amintim!
Ioan Aurel Pop a semnat o cercetare asupra Roșiei Montane în favoarea Gold Corporation, plătită de Gold Corporation, prin 2010. În 2011, cînd a candidat la funcția de rector, I.-A. P. și-a declinat responsabilitatea acelei semnături, ba, mai mult, a turnat mizeriile din interiorul comisiei de cercetare, pentru că asocierea cu Gold îi îngreuna campania electorală.
În campania pentru locale, și-a dat adeziunea pentru susținerea publică a candidatului USL, Marius Nicoară. Dar apoi, întrebat de colegi, a spus că n-ar fi dat niciodată un astfel de acord.
Prin comportamentul său, academicianul Pop acreditează ipoteza vehiculată în campania pentru rectorat că ar fi fost susținut de PSD. Ba, mai mult, în timpul guvernării Năstase a fost numit de acesta șef al centrului Cultural Român din Italia. Opinia publică ar putea înțelege de aici că-și plătește datoriile, dar înțelege și altceva.
E, de fapt, o veste proastă: sînt tot mai puțini bărbați în România!
mi-e foarte greu, d-na Hurezeanu, sa-ti inteleg simpatia pentru mafia lui Basescu, prea evidenta ca s-o poti ascunde in spatele unei mimate impartialitati; indivizii astia au facut atat de mult rau Romaniei incat sunt de neegalat si de neiertat
De neiertat, da, dar de neegalat, nu!
USL-iștii se dau peste cap să-i ajungă din urmă! 🙂 Și sunt convinsă că vor reuși!
@Ion A.: Încerc să înțeleg raționamentul dumneavoastră, în speranța că nu avem de gând să ne pierdem vremea fără niciun folos. Să admitem că autoarea are „o simpatie prea evidentă pentru mafia lui Băsescu etc. etc.”
Nu știu de unde ați dedus această simpatie (eu nu o văd nicăieri pe-aici, ba aș zice că lucrurile stau chiar invers), dar să admitem – pentru liniștea dumneavoastră – că aveți dreptate.
Plecând de la această premisă, s-a rezolvat problema expusă mai sus? Crește domnul Pop în ochii dumneavoastră sau ai publicul? Se schimbă faptele? Devin ele astfel mai tolerabile?
Repară în felul acesta domnul Pop ceva? Repară domnia sa răul făcut României de indivizii aceștia care, să vă citez, au devenit „de neegalat și de neiertat”?
Pentru etica discuției, îmi rămâneți dator cu acest răspuns.
Cu tot respectul,