Competiţia MRU-Ponta. Şi cazul ICR ca „Raed Arafat”

Ieri am văzut piaţa din faţă de la ICR. Ponta era cel atacat, MRU cel intervievat. El purta papionul revoltei.

Ponta s-a dus în aceeaşi zi în Austria, să „cucerească” teritoriul lui MRU. 🙂

Deşi nu recunoaște niciunul dintre ei, e uşor de observat cum se desfăşoară, pas cu pas, cursa dintre Ponta şi MRU. Nu Antonescu-MRU.

Competiţia a început în februarie, cînd Mihai Răzvan Ungureanu a devenit premier, iar valul de simpatie care l-a însoţit i-a speriat pe liderii USL. Mişcarea de debarcare a lui MRU a fost prima şi cea mai importantă lovitură pe care a dat-o Ponta acestui personaj ce ameninţa liniştea opoziţei de atunci.

Atît Ponta cît şi Antonescu dormeau liniştiţi, nu credeau că puterea de atunci mai este înstare să producă o mişcare de credibilizare şi de redresare. O vedeau moartă şi nu aveau de ce sp-şi mai facă griji. Dar ieşirea la rampă a rezervei MRU i-a determinat să acţioneze. Ponta i-a luat locul rapid, făcînd uz şi de traseiştii împotriva cărora se declarase intolerant. A dorit cu orice preţ să-l elimine pe MRU, să-l dea jos de pe val.

Odată exclus de pe scenă, MRU nu părea să mai prezinte vreun pericol. Doar că, din cînd în cînd, Ponta se vede băgat în corzi de MRU, un meci în care tot mai clar cei doi se conturează ca adversari politici.
MRU s-a plasat în opoziţie faţă de Ponta din mai multe motive: o dată pentru că este premier şi este expus criticii, apoi pentru că este reprezentantul stîngii şi asta îl poziţionează pe MRU, mai clar, la dreapta.

Fotocredit: Ziua Veche

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s