MRU înființează un ONG pentru coagularea dreptei. Așteaptă sugestii pe mail

Potrivit Hotnews, Mihai Răzvan Ungureanu va înființa o organizație non-guvernamentală care ar putea să poarte numele Inițiativa Civică de Centru Dreapta, pornind de la nevoia de „regrupare a dreptei, în jurul câtorva principii pe care le poate exprima o platformă comună”.

Deocamdată, fostul premier nu a oferit prea multe clarificări, vorbind despre o „inițiativă” care se coagulează în prezent, dar a precizat că așteaptă sugestii de la oricine este interesant la adresa de mail mru.dreapta[at]gmail.com.

Această inițiativa „trebuie să fie complementară și să colaboreze cu orice forță politică validată de centru dreapta”, iar „PDL e cea mai importantă” astfel de forță.

El a precizat că „dreapta nu înseamnă doar PDL, UDMR, mișcări noi politice apărute, partide noi” ci este deschisă „și celor care sunt cu adevărat liberali și care nu văd cum pot trăi în această incredibilă făcătură politică, amfibie care traiește și în apă și pe pământ”, formată dintr-un „partid puternic, cu o istorie care pornește de la FSN și care merge până astăzi, și un partid care își asumă liberalismul românesc, care a fost întotdeauna de centru-dreapta”.

Iată și cele 7 principii ale platformei lui MRU:

  • respectarea legii
  • ordine socială
  • recunoașterea meritului
  • un stat care servește cetățenii
  • un stat care este minim în relația cu economia și suficient de flexibil pentru a da liber initiațivei
  • familia
  • compasiune și ajutor pentru cei cu necazuri, dar nu poți să încurajezi lenea.

Aceasta poate fi calea spre utilizatorii de computer, dar cel mai greu va fi să găsescă o punte de comunicare spre cealaltă Românie, căreia partidele i-au atras atenția numai cu câte un leu la pensie, o pungă de zahăr sau o tombolă cu aspiratoare. O altfel de politică înseamnă, cumva, să reinventezi politica.

Anunțuri

4 gânduri despre “MRU înființează un ONG pentru coagularea dreptei. Așteaptă sugestii pe mail

  1. vreau sa cred ca nu toti pensionarii-si eu sunt unul!- au mintea legata de leii lunari ! stiu ca sunt multi oameni care se gandesc si la copiii si nepotii lor. eu ma rog ca Dumnezeu sa dea tarie si intelepciune politicienilor ca MRU si jurnalistilor ca dumneavoastra ca prin efortul lor sa ne mai desteleneasca mintile „innoite” de comunism!

  2. Aiatollahul Khomeini a spus candva : „Patura medie trebuie exterminata, el reprezinta cel mai mare pericol” – MRU stie ca ce forta de modelare ar fi o patura medie unita in Romania asupra mentalitatilor prezente. E o initiativa brilliant. Nu cunosc adresa E-mail al ONG – ului Dumnealui dar as face ori ce sa ajut in aceasta initiativa la care cred ca sunt interesati toti contemporanii nostri cu mintile deschise.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s