Incredibil. Pentru pacienţii medicilor din Cărbuneşti, moartea loveşte din nou. Cine să-i oprescă?

Ani de zile au curs rîuri de cerneală privind neregulile de la spitalul Târgu-Cărbuneşti. Au fost pacienţi morţi, anchete ale poliţiei, anchete ale Direcţiei Sanitare, dar medicii de acolo continuă să facă victime ca şi cum nimic nu i-ar putea opri.

Pe directorul spitalului, doctorul Tîrziu, poliţia l-a prins cu ani în urmă cu banii primiţi mită, în gură. Încerca să-i înghită.

Unul dintre chirurgi a cusut rana unui pacient din Bărbăteşti cu ciorap cu tot. După ce s-a infectat rana, omul a mers la Tg-Jiu şi altcineva i-a curăţat rana şi a văzut ce se întîmplase.

Într-un spital de provincie sînt angajate 120 de asistente şi 60 de medici, deşi acolo o banală operaţie de apendicită este o problemă şi-au înfiinţat secţie de neurologie. Beneficiind de relaţii la Ministerul Sănătăţii, conducerea spitalului a reuşit performanţa să aibă mai multe asistente şi mai mulţi medici decît un spital serios din Cluj.

Acum, procurorii gorjeni au declanşat o anchetă în ceea ce îl priveşte pe medicul ginecolog Damian Diţescu, care profesează la Spitalele Orăşeneşti din Novaci şi Târgu Cărbuneşti. Verificările au început ca urmare a decesului Marianei Căldăraru, de 30 de ani, o gravidă care a fost chiuretată săptămâna trecută de medicul Damian Diţescu.

Procurorii vor să stabilească dacă moartea gravidei are legătură cu vreo culpă medicală. Fiind al „n”-lea caz, s-ar putea să nu aibă, nu?

Publicitate

2 gânduri despre “Incredibil. Pentru pacienţii medicilor din Cărbuneşti, moartea loveşte din nou. Cine să-i oprescă?

  1. dna caldararu n.a murit la spitalul din carbunesti. nu priviti toti medicii prin prisma necazurilor si ghinioanelor unui medic. nimeni nu stie cu adevarat care au fost cauzele medicale ale acestor tragedii. documentati.va bine inainte de a acuza. la carbunesti sunt di ginecologigi foarte buni dar si medicii de la celelalte sectii sunt foarte buni. nu mai aruncati cu noroi in cadrele sanitare care n.au nici o vina. sunt altii pusi sa judece si sa ia masuri, oameni cu studii in domeniu. noi de pe margine nu putem sa ne pronuntam.

  2. Din păcate, sunt multi pacienti decedati din spitalele intesate de medici prost pregatiti. Nu trebuie sa fii specialist ca sa vezi diletantismul lor. Iar comentariile nu le-au făcut doar jurnalistii ci si procurorii. Sper ca anchetele sa faca dreptate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s