POSDRU și uninominalul pur. Provincial

Cred că pe proiectele europene poți găsi nereguli cu ghiotura, dar dacă declarațiile lui Victor Ponta privind sistarea finanțării vin doar din interior și nu de la Bruxelles, atunci avem de-a face cu lovituri date de actuala putere fostei puteri și cam atît. USL vrea să le taie resursele pedelitilor pentru că presupune (sau știe) că de acolo s-au alimentat. Dar pierde România. Pierde credibilitate, pierde bani.

Provincial. Cred că ăsta este balcanismul pur. Dacă citiți istoria peninsulei veți vedea cum își scoteau la propriu ochii ca să-și păstreze tronul sau bogățiile.

Bănuiala mea (și nu mă întrebați dacă e mai mult decît atît) e că treaba asta nici măcar nu pornește de la Ponta ci de la Andrei Marga, care i-o fi suflat ceva la ureche. Are fostul rector niște dinți pregătiți pentru dușmanii săi care au proiecte pe POSDRU. Și i-a tot ascuțit în ultimii ani.

Și ce se întîmplă cu legea electorală este tot un stil provincial de a face politică. Vom fi ce am fost dintotdeauna. Niște capsomani care luăm tot ce putem cît putem și după noi potopul. Ce contează restul? Că rămîne o imensă Românie nereprezentată, că intră toți țăcăniții în Parlament ca să aibă și ei tribună de unde să împroaște cu mizerie, ce contează toate astea?!

USL va lua totul, probabil că-l vor suspenda pe Traian Băsescu pentru a-i da și lui Crin Antonescu un rol în piesa asta importantă (doar n-o să stea pînă în 2014 să se uite la Ponta cum conduce?!), iar opoziția va sucomba leșinată printre perdanți și nebuni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s