Marga mută dictatura feudală de la UBB la Externe

Înainte să apuc să vă ofer povestea unor flori frumoase, trebuie să vă dau niște vești proaste.

Ieri, la audieri, Andrei Marga nu s-a putut controla și a împroșcat cu mizerii în ventilator.

Pe Traian Băsescu l-a comparat cu Mussolini, a vorbit despre secretarii transpirați și guvernul Boc de psihopați.

Bucureștiul poate să vadă acum, din păcate, la fel și lumea largă, cu ce fel de personaj avem de-a face și cît de nepotrivit este pentru diplomație un om cu totul și cu totul nediplomat.

Andrei Marga a condus 20 de ani UBB ca pe o feudă. În Senat nimeni nu l-a contrazis niciodată și, de acolo în jos, toată intelectualitatea universitară i s-a supus acestui „Dumnezeu”. Sistemul de supunere și reducere la ascultare l-a instalat în timp prin mecanisme de coerciție și răsplată, și ele de tip feudal.

Celor apropiați lui le-a dat salarii imense, privilegii, funcții, iar celor care îndrăzneau să nu facă plecăciuni le-a luat tot ce se putea lua.

Pe profesorul de filosofie Aurel Codoban l-a marginalizat într-atît, încît spre sfîrșitul șederii acestuia la UBB îi scosese biroul pe hol.

Aurel Codoban era un profesor foarte îndrăgit de studenți, cu multe cărți publicate și cu o gîndire vie, originală. Preda filosofia la UBB de 32 de ani, dar a fost nevoit să plece pentru că n-a mai suportat regimul Marga. Cînd a plecat, avea salariul de 27 de milioane de lei vechi, iar prietenii domnului Marga, de 20 de ori mai mult. (Vezi aici lista salariilor!)

Diplomația îi este total străină domnului Marga nu pentru că n-ar cunoaște-o pe doamna Merkel sau pe amicii lui Confucius. Ci pentru că nu este construit și nu poate gîndi ca un diplomat.

Publicitate

Un gând despre “Marga mută dictatura feudală de la UBB la Externe

  1. Amar si adevarat articolul Dvs. doamna Hurezean! Multi nu v-au crezut atunci cand ati scris despre Marga (vezi alegeri, feuda, etc). Jalnica atitudinea lui Marga fata de Aurel Codoban. Si el unul din numele de marca de la Echinox (aparut acolo la limita dintre prima echipa si cea de a doua, dar de fapt aceeasi generatie cu fostul rector). Am scris si eu despre prestatia lamentabila a lui A. Marga din aceste zile aici:http://ioanavram.wordpress.com/2012/05/08/un-om-obosit-de-orgoliu-si-ranchiunaandrei-margapnl-ministrul-de-externe-in-guvernul-ponta/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s