Guvernul Ponta și presa

De fiecare dată cînd se întîmplă chestii de-astea mari, cum a fost zilele acestea, cînd s-a anunțat un nou guvern, am impresia că cineva se joacă de-a țara. Parcă am fi pe un iaht și punem în scenă o piesă de teatru al absurdului. Personajele sînt scoase la plimbat pe punte și pasagerii încep să le analizeze ținuta, numele, fiecare spune ce știe despre fiecare, ca la un bîlci de lux, pe un vas exclusivist.

Dar fără legătură cu viața, cu țărmul.

Cîtă vreme ei încă se mai joacă de-a diplomația, de-a educația, de-a sănătatea, înseamnă că și noi mai avem resurse să le oferim ceva.

Voiculescu vrea 60 de milioane de euro de la Ministerul Agriculturii, e în proces cu instituția la care și-a pus ministru și-i cere această sumă ca despăgubire.

Doamna de la educație e în proces cu ministerul pe care-l va conduce, Isar a dat cu cîțiva ani în urmă, cursul valutar peste cap, Alistar și Diaconu au probleme cu justiția.

Dar și un semn bun: deși timp de 8 ani PSD a fost în opoziție, presa nu l-a menajat acum, dovadă că a învățat ceva din trecut. A văzut moartea cu ochii în perioada crizei și nu-și mai face speranțe legate de fonduri de la stat.

Sistemul se reproduce singur pentru că își creează cadrul necesar. Se autoregenerează.

Vor da legi care să le protejeze interesele.

Apoi vor spune că ei respectă legile.

De aceea, e nevoie de o schimbare totală. Poate de o a treia cale.

Dacă nu schimbăm totul, nu schimbăm nimic.

Reclame

Un gând despre “Guvernul Ponta și presa

  1. am vazut aseara un invitat in emisiunea cu Cristoiu care prin afirmatiile lui m a ingrozit.A spus ca ei vor rade tot sa distruga raul de la radacina,ca nu trebuie sa fie priceputi ci apropiati.Oare ,sa fie un blestem sa ne procopsim cu astfel de oameni?L am auzit si pe Antonescu spunind ca nu are importanta calitatea procesurala a ministrilor desemnati,ei ii vor si gata.Doamne,i o fi intepat vreo insecta si le a distrus creierul,ce e cu ei?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s