Am avut dreptate: chiar se pregătește ceva

Spuneam zilele trecute că este posibil să apară o nouă mișcare politică, una care să-i reprezinte pe nereprezentați, pe nehotărîți, pe cei sătui și de PDL și de USL și care nici nu vor să audă de PP DD. O mișcare pentru România instruită, activă, cu memoria updatată. O ofertă pentru cei pe care actualele partide compromise de guvernările lor, nu-i mai pot convinge. Aceia care în piețe strigau: PDL-USL – aceeași mizerie!

Nu trebuie să fii clavăzător, e suficient să te uiți la ce ofertă politică avem ca să înțelegi că există o mare parte a României care nu-și găsește corespondent în clasa politică actuală. Că tinerii care au lucrat în srăinătate, românii activi, corporatiștii, clasa de mijloc, întreprinzătorii, intelectualii nu au pe cine alege.

Opoziția de azi este percepută ca puterea de ieri. Puterea de acum a căzut dramatic. Ea a dezamăgit nu doar prin actul de guvernare ci și prin gafele politice pe care le-a făcut.

Cu toate bubele lui, MRU reprezintă portretul politicianului la tinerețe, cu el se poate identifica România de care vă vorbeam. Probabil că l-ar urma cei 51% dintre români care acum spun că nu merg la vot. Chiar și o parte din acești 51% ar fi destul.

De aceea cred că vom asista după alegerile locale la o regrupare a forțelor politice, iar o parte a PDL-ului dezintegrat va merge alături de MRU. Probabil că va fi vorba de partea „onestă” condusă de Emil Boc. Nu cea reprezentată de baroni.

Mihai Răzvan Ungureanu a confirmat aseară, la Realitatea: „Proiectele mele politice se construiesc în timp pe seama unor premise. Devin conștient de așteptarea care există într-o masă foarte mare de electorat matur: profesii liberale, electorat educat urban, oameni aflați în plină vîrstă activă. Eu am vocea lor și sunt comun în aspirațiile lor. Simt aceasta așteptare, vine spre mine pe diferite canale.”

Publicitate

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s