Ziua DERUTEI. PDL, năucit !

Azi a plecat Frunzăverde din PDL, cu organizație cu tot. Se pare că negocia acest lucru de mai multă vreme, așa cum singur a recunoscut, făcînd referire la o declarație a sa din octombrie, în care critica puterea. Și Sebastian Lăzăroiu a confirmat asta.

Dar, după acest anunț, făcut prima dată de liderul PNL din Caraș, a urmat o furtună de zvonuri. Opoziția a lucrat intens la împrăștierea de zvonuri. Spre seară, plecau din partid pînă și Elena Udrea, Roberta Anastase și Anca Boagiu. Și acest zvon a fost lansat la B1, post apropiat puterii. Deci, credibil!

Mai lipsea zvonul că Emil Boc a fost văzut refugiindu-se cu un tren personal la Cluj, iar Paleologu, pe bicicleta lui, pedalînd într-o cursă nebună spre vama din Giurgiu. Și, de-acolo, direct spre Lesbos, insula lui!

Dar, hai! Exact cînd Boldea se întorcea plîngînd din Kenya, ai lui să o rupă la fugă?

E limpede că s-a profitat de momentul derutei, de îngrijorările din PDL, dar și de absența din țară a lui Traian Băsescu. S-a creat o diversiune, cu scopul evident de a-i convinge pe tot mai mulți din PDL să părăsească puntea.

Vă dați seama, la cîte știe un primar din Pocreaca despre ce se întîmplă în partid sau ce se petrece la București, e posibil orice!

Cert este că a fost o zi în care PDL abia dacă a rămas în picioare. Depinde foarte mult de întoarcerea lui Traian Băsescu și, mai ales, de refacerea încrederii membrilor în puterea președintelui de a ține corabia „nebunilor” la suprafață, pentru că – altfel – se scufundă cu toții.

Nici nouă n-o să ne fie mai bine. Vă dați seama? Un USL mamut, care să domine scena politică, te cam ia cu fiori! Vă amintiți de FSN-ul lui Iliescu?

2 gânduri despre “Ziua DERUTEI. PDL, năucit !

 1. Sunt absolut convins ca din respect pentru cuvantul ce urmeaza a fi publicat citi ce ati scris dupa ce ati terminat de scris iar rezultatul ramas este esenta convingerilor dvs.
  Este de inteles, pana la un nivel de sustinere, si loialitatea sau lealitatea dumneavoastra (cum vreti sa spuneti) pentru actuala putere despotica initiata si condusa de Basescu.
  Si spun despotica in sensul descris in DEX 98: ” Fig. Persoană excesiv de autoritară, care, în acțiunile sale, nu ține seama de alții, care vrea să-și impună cu orice preț voința.”
  Si este alt cumva Basescu? Este el alt ceva?
  Scuza pe care ati putea-o invoca intru sustinerea autocratieiei despotice poate fi doar necunoasterea istoriei, a evenimentelor petrecute si a consecintelor lor.
  Va delimitati, pe buna dreptate de o perioada urata in viata social-politica a tarii, cea care clama: „Soarele rasare, Iliescu apare” insa ‘predicati’ de la ‘amvonul’ articolului scris, necesitatea omului providential fara de care nimic nu se poate rezolva temeinic, si va citez:
  ” Depinde foarte mult de întoarcerea lui Traian Băsescu și, mai ales, de refacerea încrederii membrilor în puterea președintelui de a ține corabia „nebunilor” la suprafață, pentru că – altfel – se scufundă cu toții.
  Nici nouă n-o să ne fie mai bine. Vă dați seama? Un USL mamut, care să domine scena politică, te cam ia cu fiori! Vă amintiți de FSN-ul lui Iliescu?.”

  Cereti cumva revenirea de la o autocratie-despotica, cea a lui Iliescu, (care macar isi spunea ca este luminat) la o noua autocratie dar despotic-tiranica a lui Basescu, guvernata doar de bunul sau plac?
  A anuntat ca va fi un presedinte jucator si a mintit. A fi jucator inseamna sa respecti regulile prestabilite ale unui joc pe care il joci impreuna cu alti jucatori.
  Basescu nu respecta nici o regula, si-a facut jocul lui in care regulile sunt schimbate permanent in functie de interesele sale.
  El nu este un presedinte-jucator, el se joaca cu noi, cu tara cu ceilalti, cu oricine ,un joc morbid care sa-l aiba drept castigator pe el si care sa-l ‘incoroneze’ ca Traian Reformatorul”.
  Nu va reusi sa fie decat Traian disrugatorul.

  N-am fost si nu sunt un fan al lui Iliescu dar mizeria in care ne-a tarat Basescu prin nenumaratele dovezi de lipsa de caracter, lipsa de educatie, lipsa de respect al cetateanului pe care in loc sa-l apere il caracrerizeaza, pentru strainatatea unde-l trimite sa munceasca, ca e lenes si profitor, lipsa de respect pentru Constitutia, pe care a jurat sa o respecte dar pe care o pune in orice pozitie care-l aseaza peste ea, de indarjirea cu care se vrea si se aseaza ca autocrat peste o tara, ma scrabeste pana la satiu.
  Se pare ca pe dumneavoastra va incanta. Nu stiti ce monstruozitate inseamna partidul-stat, in care numele de Antonescu si Ceausescu sa fie inlocuite cu numele lui Basescu!

 2. Multumesc pentru opiniile dvs, domnule Pop.

  Sper ca Traian Băsescu să respecte regulile, altfel, o întreagă țară îi va sări în cap și asta e bine. Pentru că avem nu doar libertatea dar și obligația de a taxa puterea excesivă.

  Dar eu mă uit la ziua de poimîine și nu mi se pare în regulă să nu mai avem opoziție. Atunci, tentația autocrației va fi si mai mare.

  Partidul unic nu e în tabăra lui Băsescu. El e la orizont, se află la peste 50% (Ponta zice 60%). Dacă dispare PDL cine va fi opoziția pentru partidul mamut? Asta nu vă sperie?Abia atunci să vedeți partid unic!

  Realitatea vă contrazice, îmi pare rău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s