Tony Blair, eclipsat de ușa lui MRU

Ieri, o zi agitată, dar vacarmul ei a fost întrerupt de o ușă trîntită la ședința Coaliției.

Aseară la Transilvania Live l-am apreciat pe MRU pentru asta. N-a vrut să le dea liderilor Coaliției banii ceruți pentru colegii. A ieșit trîntind ușa, ba mai mult, i-a luat după el și pe miniștri Justiției și Finanțelor.

Spuneam acolo că gesturi ca acestea rup un cerc vicios de obișnuințe, poate dislocă ceva din mințile politicienilor obișnuiți să stea degeaba patru ani, iar în an electoral să căptușescă cu bani, la repezeală, cîte un pod sau o uliță din colegiu.

Dacă MRU se ține de cuvînnt și schimbă regula vicioasă de pînă acum, bravo lui!

În plus, ușa trîntită de el a cam eclipsat promenada lui Ponta cu Blair prin București. L-a pus într-o lumină ușor delicată. Publicul a putut să vadă că în timp ce Ponta are nevoie de tătuci care să-l recomande, MRU este deja „bărbat” , capabil să bată cu pumnul în masă așa cum n-a mai făcut-o altul pînă acum. Tot în avantajul lui.

Am spus și că gestul lui MRU era menit să le atragă simpatia pesediștilor de care cel mai probabil va avea nevoie din toamnă. Ei pot să aprecieze că premierul nu dă bani preferențial celor de la putere, nu le creează așadar avantaje electorale în detrimentul lor. Un punct ochit și țintit, pentru că Ponta a și zis că apreciază faptul și-l susține.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s