Și, iată, el e un bărbat adevărat!

E drept, nu am un interes special pentru vedete, ba chiar ocolesc de regulă știrile despre ele. Îmi place Meryl Streep, și-mi mai plac cîțiva, dar îi urmăresc în filme, altfel, nu mă omor după ei.

Ei bine, în cazul lui Clooney e altceva. O știre despre arestarea sa m-a făcut să mă opresc din goana unei zile. N-a fost arestat pentru că s-ar fi urcat băut la volan, cum se întîmplă de regulă cu vedetele americane, nici pentru că ar fi furat o geacă din magazin. Nici pe departe.

Omul acesta a fost arestat pentru că demonstra împotriva crimelor din Sudan în fața ambasadei Sudanului.

Vă dați seama? Sudan? Departe de el, niște necunoscuți, ar putea părea total aiurea, fără nicio legătură.

Dar nu, el se implică zi de zi, de mai bine de un an încoace luptă pentru a-i salva pe sudanezi de la cruzimile armatei (VEZI AICI!).

Ar avea ce să facă altceva, vă dați seama, și cu timpul și cu banii lui. Dar le cheltuiește pentru niște amărîți pe care nu are cine să-i apere și singuri le e imposibil. Sînt prea mici, prea negri, prea pricăjiți ca să conteze. Pentru aproape toată lumea asta, un sudanez în plus sau în minus e nimic!

Nu și pentru el.

Veți spune: e imagine, e marketing. Dar nu sînt multe alte modalități mai puțin costisitoare decît să plătești sateliți, elicoptere, aparatură de supravegher,e oameni pregătiți, timp de mai bine de 15 luni, ca să salvezi sudanezi? Nu putea mai lesne să salveze veverițe? Sau urși panda?

Clooney, de data asta, dă dovadă de curaj, de bărbăție. Reface, ca să zic așa, imaginea flendurită a bărbatului de azi. E luptătorul pentru cauze imposibile, inconștient și generos, în loc să călătorească pe un iaht în jurul lumii, salvează sudanezi la granița cu obuze. Salvează vieți. Și riscă pentru asta. Se duce apoi în poarta unei ambasade și strigă pentru ei!

Sigur, spectacol veți spune. Dar unul apreciat de sudanezii vii! Și apoi, nu oricine este în stare de asta, nu e așa?

Uitați-vă în jur.

Fotocredit: Global Celebrities Blog

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s