Presa clujeană sare la gîtul Primăriei. Ca să vezi de ce

M-am întrebat adesea, dar n-am un răspuns pe care să-l pot proba, de ce a tăcut presa clujeană ani la rînd în cazurile grave de corupție și abuz care au măcinat orașul.

În mod paradoxal,nu presa a dezvăluit ce se întîmpla în Primăria condusă de Sorin Apostu. Nu presa a descoperit șpaga din poliție și nici încălcările grave de democrație din mediul universitar clujean (și mă refer la presa instituțională, nu la independenți izolați).

Peste marile subiecte de scandal, ca regulă și nu ca excepție, presa clujeană a așezat tăcerea.

Nu s-a scandalizat cînd Andrei Marga le-a pus „botniță” universitarilor și i-a ținut sub dictatură ani de zile, nu a scos un cuvînt despre neregulile de acolo.

Dar se revoltă astăzi. Ghiciți pentru ce?

Pentru intenția Primăriei de a cere ca toți cîinii să poarte botniță cînd sînt plimbați pe stradă.

Vedeți de ce astăzi nu s-a mai putut tăcea?! Cum se poate să gîndiți atît de primitiv, domnilor consilieri, încît să cereți umilirea cîinilor clujenilor? se întreabă ziariștii. Iată, cît de sensibilă e presa! Numai să-i dați subiecte tari, că e la datorie!

La fel și consilierii locali din opoziție.

Degeaba ziceți că au tăcut și au votat proiectele dubioase ale lui Apostu, prețurile lui suspecte și matrapazlîcurile care au ajuns la DNA, că nu e vina lor! Ei nu aveau de unde să știe acele lucruri, dar, iată, cînd vine vorba de cîini, consilierul Chira știe foarte bine cum stau lucrurile. Pentru că are cîine de 25 de ani! Și, în calitatea sa de proprietar de cîine, nu poate să înghită o astfel de umilire. Ce nu e clar?

Vedeți cum un subiect, dacă e bine tratat și atent analizat atît de politicieni, cît și de presă, ajunge să facă din orașul nostru un exemplu de atitudine și civism? Și pentru că problema acesta este mult mai spinoasă decît instalarea camerelor video pe străzi, de exemplu, proiectul chiar se amînă, pentru aprofundare.

Bravo, bravo celor vigilenți! Sîntem pe drumul cel bun.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s