Ziua în care am ajuns în primăvară

S-a întîmplat azi dimineață, la ora 7 și 14 minute. Pămîntul a fost cel mai aproape de soare, iar din acest momnent începe primăvara astronomică. Ziua a mîncat din noapte și acum s-a liniștit, au ajuns egale, universul nostru cald intră în armonie.

În emisfera sudică a Pămîntului fenomenul este invers, astfel că în regiunile respective acest moment marchează începutul toamnei astronomice. Totodată, în regiunile polare, în emisfera nordică, începe lunga zi polară, iar în cea sudică începe noaptea polară, care vor dura, fiecare, cîte șase luni. Vedeți, depinde din ce unghi te uiți la cer.

Dar e bine de știut că termenul de „echinoctiu” deriva din limba franceza – „equinoxe” –, care, la rîndul lui provine din latinescul „aequinoctium”, format din „aequus” – „egal” si „nox”, ”noctis” – „noapte”.

Din punct de vedere astrologic are loc trecerea Soarelui din zodia Peștilor în zodia Berbecului. Asistăm astfel la sfîrșitul și începutul unui ciclu zodiacal, ne informează Agerpres. Omul devine asemenea unui vulcan, dornic de a erupe, de a exploda, de a realiza lucruri inedite.

Astrologii susțin că momentul cînd ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atît a naturii exterioare, cît ți o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocțiului de primavară totul se trezește la viață, tinde să iasă la suprafață, să se bucure de energiile profunde ale primăverii.

Tradițiile spirituale spun ca orice forma de evolutie are trei etape distincte: creația, menținerea și resorbția sau distrugerea. La toate acestea se adauga si momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinoctiul de primavara simbolizeaza creatia, solstitiul de vara apogeul, echinoctiul de toamna inceperea perioadei de resorbtie si solstitiul de iarna perioada de conservare, care echivaleaza cu momentul de pregatire pentru un nou ciclu temporal.

Conform traditiei crestine, Pastele este serbat intotdeauna in prima duminica după Luna Plină de după echinoctiu.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s