Explicații necesare: când se pensionează un universitar?

Colegiul Senatului de la Universitatea Babeș-Bolyai a dat ieri publicității un punct de vedere privind Ordinul Ministrului Educației prin care se cere acelor universități care nu se încadraează în calendarul național de alegere a rectorilor să desemneze un ordonator de credite, care să asigure funcționarea curentă a instituțiilor respective pînă la validarea noilor rectori. Grosso-modo, reprezentanții UBB spun că ordinul n-ar fi legal și, în consecință, nu vor propune niciun ordonator de credite.

Dacă nu ar fi vorba despre UBB, această poziție ar putea părea destul de ciudată. „Nu cred să mai existe vreo țară în care actele normativ-administrative să fie declarate ilegale de instituții subordonate aceleia care le-a emis”, zice și prof. Ștefan Vlaston într-o analiză publicată pe Contributors.ro.

Pentru a înțelege mai exact care sunt implicațiile legale ale ordinului ministerial, vă propun să citți această analiză, care are rolul, cred eu, să înlăture multe dintre confuziile create cu voie sau fără voie în aceste zile pline de tulburare.

Ștefan Vlaston: „Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa!”

P.S.: Iar la sfîrșit, pentru detensionare, vă propun să citiți un neașteptat și minunat eseu filosofic despre Ordonatorul de Credite. Nicicînd nu și-ar fi putut închipui birocrații lumii că vor stîrni, cu născocirile lor, asemenea profunzimi metafizice.

P.P.S.: Și iată că, după ce toate acestea vor fi fost spuse, Daniel David, candidat la funcția de rector, vine să alunge neliniștile cetății amenințate.

Reclame

Un gând despre “Explicații necesare: când se pensionează un universitar?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s