The Land of You’re Wrong. Noi avem unele dubii

Ei, uite că aici suntem! Într-un tren înghețat din care nu mai putem coborî, că nici în țările din jur nu mai sunt câinii cu covrigi în coadă (cum n-au fost niciodată), n-avem decât să mergem înainte, ca orbii. De pe șinele astea mergem doar încotro ne duce trenul.

Din când în când, conductorul iese în fața vagonului și face declarații de presă, ne dă vești despre starea națiunii. Vin și băieții cu ziarele, dar ce se scrie pe acolo este tot mai puțin crezut de pasagerii înghețați din tren, despre care unii spun că ar fi, de fapt, vapor. (Vedeți, și aici lucrurile nu sunt chiar așa cum par!)

Ce te izbește în primul rând, în trenulcareedefatvapor, este suspiciunea, neîncrederea, un fel de sictir amestecat cu istețime: orice s-ar spune, nimeni nu mai crede pe nimeni, fiecare are alt adevăr.

A fost condamnat Remeș, băiatul ăla cu caltaboșii, zice un cetățean. Du-te bă de-aci, condamnat pe dracu’, îi dau ei drumu imediat, găsesc o portiță. Și Mureșan e cu el, în aceeași oală, zice omul mai departe, păi vezi, replică celălalt, doi la fel, deodată, nu-ți miroase?! E pentru proști, să le dai impresia că se face dreptate! Că se lucrează!

N-apucă să vină ceaiul, că vine altă știre, asta-i bombă-bombă! Avem alt rege! De azi de pe la 3 avem alt rege! Ce face, bă, ce avem? Păi cât să fi dormit noi bă, ca să avem al rege când ne sculăm? 21 de ani, răspunde omul cu vestea, atât a durat procesul. S-a judecat și la Teleorman! Hait, că aici m-ai dat gata, păi de când face mă Teleormanul, ăsta pe care-l vezi tu pe ferestră, regi? Asta-i așa, ca să-i amețească de cap pe intelectualii ăia filfizoni care cică strigară prin piețe că-l vor pe rege. Uite că le închide gura! Când o să-i întrebe, care rege puișor, tu pe care rege-l vrei? Păăăi… No, vezi? Lasă-mă cu regii tăi!

Dar cu Ponta în America, ce ziceți, o fi bine? Care Americă, băi băiatule, vede Ponta America cum o vede și fi-mea! Din autocar, băi, i se face turul pe la Casa Albă, pe la statuia Libertății, i se dă un pliant și fuga-acasă, că mai ai treabă și pe acolo! Băi, voi credeți că americanii ăia n-or avea altă treabă decât să-i primească pe toți gugumanii de pe la noi. Stă unu’ la ușă la Obama și zice: a sosit Mircea Geoană, din România! A sooosit Traian Băsescu, din România, a sooosit… vezi, dacă se mai duce și Ponta, zice ăla, dar a mai rămas careva în România? C-am auzit că au și ei zăpezi… ceva treabă!

Și, ce zăpezi băi, zăpezile mamei lor! Păi nu vezi ce minciuni bagă la televizor? Că sunt troiene până la streașini, că mor oamenii înghețați, că nu ajung mașinile, dar cine filmează? Satelitul? Nu unul cu mașina? Iar ei, ei stau la cârciumă, joacă ping-pong cu alde Tolontan!

Lasă-l tu în pace pe Tolontan!, vezi ce zice și ăla de la ei, al lui Toader, că au băut un pic mai mult oamenii și gata!, s-au dus pe copcă, ce să le faci?! Nu ți-a spus și premierul, naiba să-i ia de leneși că stau în case și așteaptă să-i scoată militarii, n-ar pune unul mâna pe lopată! În țara asta, numai minciuni, băi frate, numai minciuni! Nu mai poți să crezi nimic! Să te ferești și de oglindă, că cine știe ce vezi!

Spre seară, pică și bomba cea mai tare. Tocmai când oamenii picoteau, iar trenul se legăna ușor ca râma prin nămeți, pică bomba! Auziți băi, fraților, cică ăla micu’ de vorbește nemțește, care a venit în locul lui Boc, ar fi – na, că nu știu cum să-i zic!… Homo, băi, homo! îl ajută altul, a spus la radio (el are căști), cică așa ar fi zis unul în Senat.

În Senat?! Întrebarea se lasă grea peste trenul nostru, care nu mai știi unde se duce și când va ajunge. Despre așa ceva se discută acum în Senat?, întreabă un domn serios de lângă ferestră. Toți tac și fiecare gândește că nu există subiect pe care să-l fi discutat ei, până au dat ocol pământului, cu trenul lor hodorogit, asupra căruia să nu aibă unele dubii.

Articolul a fost publicat pe Conta.ro

Reclame

4 gânduri despre “The Land of You’re Wrong. Noi avem unele dubii

  1. in atitia amar de ani ai mei n am trecut prin atita amar si ceata ca acum niciodata.daca pina acum se zicea ca sintem un popor de handicapati dupa iarna asta vom fii de alienati

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s