Rochița cu cireșe. Cum îmblînzesc creatorii de modă viitorul

Moschino are o colecție simplă și frumoasă pentru acestă primăvară-vară: haine imprimate cu fructe și legume. Prezentarea are loc printre lădițe cu roșii și castraveți, căpșune, mere, praz, pepeni și ardei. Vînzoleala aia de hăinuțe e plină de culoare. Parcă are gust și aduce vești de bine. Ceva ce pămîntul oferă, dincolo de timp și de cursul monedei.

E un mesaj subtil și inteligent, pragmatic și potrivnic timpurilor gri, pesimiste în care trăim. Imaginea fructelor viu colorate contrastează cu atmosfera sumbră a lumii lovite de criză. Ce poți purta mai bine pe timpul Apocalipsei decît rochița cu căpșune?

Pe străzile orașelor cu ziduri cenușii și cu vești proaste vor trece femei îmbrăcate în voaluri cu frăguțe. E minunată ideea acestor regizori ai străzii, ai vieții noastre cotidiene. Ei ne arată, la fel cum fac artiștii de cînd lumea și pămîntul, ce noi nu putem să vedem.

Nu numai Moschino m-a surprins în iarna aceasta ci și un creator francez care a conceput o colecție superbă, inspirată din tradițiile culturale românești. El a vrut să-i arate lumii și să ne bage și nouă în cap adevărul că nu sîntem nimeni pe pămînt, că avem un patrimoniu de valori autentice din care ne putem trage seva. Că avem din ce renaște. În plus, a vrut să-i îmblînzească pe francezii puși pe șotii și dispreț față de români. Iată cum mesajele inteligente se pot scrie și pe-o bucată de stambă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s