Traian Băsescu și Arta războiului

Este președintele un om pierdut? Bagheta lui magică s-a transformat într-o surcică jalnică, așa cum scriu ziarele?

Presa abundă azi-dimineață de aprecieri, previziuni și de pronosticuri. S-a mers pînă acolo încît unul dintre cei mai populari blogeri a scris un posibil discurs pe care i l-a atribuit președintelui. O capcană gazetărescă în care mulți cititori au picat. Dar toată presa s-a străduit să anticipeze mișcarea de astăzi a președintelui.

Indiferent care va fi discursul președintelui, agitația de dinaintea acestei anunțate „intervenții cu românii” arată că președintele nu și-a pierdut rolul. E încă în centrul atenției publice.

După discursul de aseară, înclin să cred că, după ce a terminat de citit „Levantul lui Cărtărescu”, sau l-a abandonat (ce naiba!), a trecut la „Arta războiului”. Nici gospodinele n-au închis televizorul, nici taximetriștii n-au închis radiourile. Toți vor să vadă astăzi, dacă președintele se va arăta un om slab sau unul puternic. Dacă-și va roade piciorul prins capcană sau va rămâne un biet muritor.

Istoria se scrie tot timpul și la coadă la pește, la cinematograf, la piață sau la coafor. Astăzi e ca apa, umple toate găurile și intră prin toate fisurile. Să vedem cine o va putea stăpîni.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s