Manifestanții de la Cluj: „Au încercat să ne confiște protestul”

Tinerii manifestanți de la Cluj își apără libertatea de a protesta împotriva întregii clase politice. Ei acuză că, de joi încoace, reprezentanții opoziției încearcă să-i boicoteze.

Comunicat de presă

Tinerii Mânioși

Începând cu ziua de joi, 19.01.2012, s-a încercat confiscarea protestelor de către membrii şi susţinătorii partidelor politice. Metodele folosite de aceste grupuri au constat în boicotarea sloganelor care reclamau reforma întregii clasei politice, injurii, bruscări şi acuze la adreasa tinerilor non-partizani, cum că mişcarea lor ar fi comandată politic.

Tinerii Mânioşi înţeleg Piaţa Unirii din Cluj că pe un spaţiu civic, deschis către dialog pentru toţi cetăţenii clujeni. Susţinem de 10 zile demisia preşedintelui Băsescu şi a Guvernului dar nu doar pentru ca cei care îi vor înlocui să repete aceleaşi greşeli şi să folosească aceleaşi metode ca cei prezenţi. Cerem tuturor partidelor politice să îşi asume critica venită din partea cetăţenilor şi societăţii civile.

Ne declarăm indignaţi de modul de abordare al partizanilor USL şi chemăm, încă o dată, alături de noi, pe toţi cei care cred că, pe lângă căderea acestui guvern, doresc şi o reformă profundă a clasei politice.

Îi rugăm pe toţi cei neînregimentaţi politic, studenţi, profesori, artişti, elevi, muncitori şi toate categoriile sociale nemulţumite să treacă de la exprimarea pasivă a nemulţumirilor la a ni se alătura mişcării societăţii civile.

Reamintim că aceste proteste au fost iniţiate în sprijinul unui Doctor profesionist, competent şi neînregimentat politic şi nu pentru sprijinul unui partid anume.

Luni, 23.01.2012, mişcarea noastră va susţine mitingul medicilor şi profesorilor!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s