Pentru cine să faci o revoluție? E iarnă, fraților, dar unde e Albă ca Zăpada?!

În sfîrșit, ceva interesant! Manifestanții de la Cluj au strigat: „PDL, USL, aceeași mizerie!”. Ei, iată, cîtă luciditate, amară luciditate, în chiar focul unor revoluții?!

Cum am ajuns aici, e evident. Știm fiecare dintre noi cîtă dezamăgire s-a acumulat, cît dezgust față de clasa politică în ansamblul ei. Și atunci, unde este Albă ca Zăpada? E iarnă, fraților, și Albă ca Zăpada nu se arată?! Singur în stradă, românul a înțeles: PDL și USL e aceeași mizerie! Dar ce urmează?

Guvernul Boc, grav erodat de guvernare, s-a dovedit slab și în fața crizei politice. Nu a oferit nicio soluție, nu a făcut nicio mișcare semnificativă. Nici susținătorii lor, membri de partid, nu sînt mulțumiți de prestația guvernului din ultimele zile.

Manifestanții au început să priceapă că sînt gata să pice de fraieri. Ei strigă în frig, iar beneficiarii, ca și-n ’89, vor fi tot niște „ciumpalaci” politici.

Iată ce spune Mazăre despre proteste, dacă vezi e de ajuns ca să-ți treacă pofta de făcut revoluții în folosul unora ca el: „Le spun bravo, bravo, bravo. De un an de zile spun că doar aşa pot fi daţi jos Chioru’ şi tanti Nuţi şi toată şleahta lor care cheltuiesc banii ţării pe fel de fel de trăznăi. Dacă simt că le-a ajuns cuţitul la os, bravo, în stradă”.

Chiar Mazăre a spus asta, zău, imediat după ce s-a întors dintr-o excursie în junglă! Noroc că a juns la timp ca să se distreze și pe aici!

Așadar, pentru cine?

Pentru Ponta, Antonescu? Cine îi reprezintă pe manifestanții din stradă astăzi?

Dacă revolta este sinceră, atunci nu-i reprezintă nimeni. Furia străzii are ca țintă toată cloaca politică din această țară! Toată! Și n-ar trebui să se lase confiscată de nimeni! Niciunul dintre ei nu merită strigătul vostru! Niciunul nu merită să profite de supărarea mulțimii!

Șmecherașii de pe margine își suflecă mînecile la ora asta și se pregătesc să intre în scenă. Să se alăture revoltelor, să vină ei cu serioasa artilerie de partid, cu sloganurile pregătite de profesioniști ai comunicării, cu activiștii și vuvuzelele care au așteptat momentul și adulmecă mirosul de ciolan. Vin, curajoși, să-și croiască printre voi, drumul spre Palatele Puterii!

P.S.: Oi fi eu o idealistă, dar poate nimeresc și un dram de realism: acum e momentul ca din spuma gazelor lacrimogene să iasă Albă ca Zăpada, o Albă ca Zăpada adevărată!

Publicitate

2 gânduri despre “Pentru cine să faci o revoluție? E iarnă, fraților, dar unde e Albă ca Zăpada?!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s