De ce a tăcut Emil Boc? Încă o rundă din războiul tăcut premier-președinte

Nu vi se pare neobișnuit? E fost acuzat că repetă papagalicește mesajele președintelui, ba mai mult, că-i intuiește dorințele și iese cu declarații publice în întîmpinarea sa. Însuși Emil Boc a spus că între el și președinte este o anume „alchimie”, un fel de telepatie.

Și totuși?

Pentru prima dată în aproape zece ani de zile, Emil Boc nu mai apără ideile președintelui. Deși reforma sănătății este datoria guvernului, premierul nu iese deloc să explice, nu promite nimic, nu intervine, nu se implică timp de o săptămînă. Ba mai mult, îl trimite în fața presei pe purtătorul de cuvînt al partidului să spună o banalitate ineficientă. Rece, distant, detașat. Cînd s-a mai întîmplat asta?

Am putea crede, așa cum am și scris, că este vorba de calcule electorale, că protejează partidul. Este o explicație la îndemînă, prima care-ți vine în minte, convenabilă. Dar nu suficientă.

Și pînă acum putea să procedeze așa, ca să protejeze partidul în cîteva rînduri ar fi putut să tacă, dar n-a făcut-o. De ce tocmai acum e altfel? Ce s-a întîmplat între timp?

Între timp a fost arestat Sorin Apostu, primarul de la Cluj, prieten al premierului. Ceva de neînchipuit pentru societaea românescă și de neacceptat pentru Emil Boc. De cîteva luni, pentru Apostu se fac recursuri peste recursuri pentru eliberarea din arest, dar fără succes. Premierul declară fără rezerve încrederea sa în primar, face gesturi riscante de salvare a lui Apostu, petrece trist sărbătorile știindu-l pe prietenul său în arest, în timp ce dosarul se îngroașe. Cine știe unde se poate ajunge cu ancheta asta!?

Iar președintele nu face nimic în acest sens. Nu-l ajută pe Apostu și nici pe Emil Boc: ceva de neimaginat și de neacceptat pentru politicienii români! Președintele nu-și ajută partidul! Ba mai mult, n-a spus că ar fi renunțat la ideea de a prelungi mandatul lui Daniel Morar la DNA. Între timp el vrea Legea Sănătății, face ravagii pe la televiziuni și-i arde de războaie! Premierul tace. Nici el nu face nimic!

Oare, acum, cînd gașca i-a arătat președintelui că fără ea nu se poate, o să-i ajute?

Publicitate

Un gând despre “De ce a tăcut Emil Boc? Încă o rundă din războiul tăcut premier-președinte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s