Cine te însoțește pe drumul cel mai greu

Există multe feluri de a iubi pe cineva, știți asta. Dar te iubesc tare, aceia care merg cu tine pe drumul cel mai greu.

Mi-am amintit o poveste, poate este dintr-un film vechi. Era vorba de o fată, cea mai frumoasă și deșteaptă din sat. Într-o vară, pe cîmpurile de lîngă ferma tatălui ei, întîlnește un tînăr frumos și bogat. Lucra împreună cu o echipă pentru o hartă sau cam așa ceva.

Fata se îndrăgostește de el și așa începe povestea acelei veri. Spre toamnă, tînărul, înainte să plece, o cere de soție. Ea aproape că acceptă, dar își mai ia un răgaz de gîndire. Între timp tatăl ei suferise un accident, zăcea la pat cu piciorul zdrobit, iar fata trebuia să se ocupe de toată ferma. Desigur, tînărul inginer îi spune cît de bine vor trăi împreună, unde o va duce și ce viață liniștită vor avea. Destul ca fata, trăgînd din greu la fermă, să aibă la ce să viseze.

Numai că munca la ogor o dobora. Trebuia să secere, să strîngă grîul și să are singură. Într-o dimineață însă, a găsit o porțiune de pămînt arată de cineva care se furișase noaptea să o ajute. Seara următoare s-a pus la pîndă, să vadă cine împinge plugul în brazdă, în locul ei. Era băiatul unor vecini, alungat de acasă, care trăia undeva, singur, în pădure. El ara noaptea, iar ea îi lăsa seara, un coș cu mîncare.

Într-o altă zi l-a convins să intre în casă. Cînd băiatul pădurii a văzut piciorul tatălui ei, și-a dat seama că nu mai are scăpare decît dacă i-l taie. Și i-l taie. După un timp, bărbatul începe să-și revină, chiar așa, fără picior, va trăi. Fata se duce în ultima zi în care logodnicului ei mai rămînea în sat să-i dea un răspuns. Va merge cu el?

Nu, fata îi spune nu. Ea l-a ales pe cel care-i ara noaptea pămîntul. Pe drumul ușor ar fi putut merge cu oricine.

Cu el a mers pe drumul cel greu.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s