Poveste de weekend. Tot ce rămîne după un război

O poveste de război petrecută cîndva în Grecia, mai exact în timpul ocupației germane din anii ’40, explică diferența dintre felul în care înțeleg un bărbat și o femeie curajul și lașitatea.

Întîlnirea dintre o fată a insulei și un italian al războiului îi aruncă într-o frumoasă poveste de dragoste imposibilă. Familia grecoaicei, războiul, satul și toată lumea stau între ei. Trăiesc încordați cîteva clipe de fericire, printre explozii și crime locale, în afara cutumelor și fără nicio speranță.

În final, bărbatul soldat pleacă în ultimele zile ale războiului de pe insulă lăsînd în urmă povestea și fata. El pare să aibă puterea de a o face. Își aranjează întoarcerea acasă și se duce.

Grecoaica închide porțile sufletului ei, lucrează pentru refacerea satului, a insulei devastate de război și nu mai vorbește niciodată despre ce i s-a întîmplat, despre el.

Un an mai tîrziu, cînd liniștea se așezase deja peste Europa, timpul stinsese ura dintre oameni și încîlceala de sentimente și motivații pe care o criză le înfige în sufletele oamenilor se descîlcise, italianul se întoarce în insula grecoaicei. O găsește așa cum o lăsase, singură și încrîncenată în credința ei că lumea are sens.

Anunțuri

4 gânduri despre “Poveste de weekend. Tot ce rămîne după un război

  1. Frumoasa poveste!
    Va spun si eu o poveste. Un comandant italian, ocupa o insula din Grecia, o jefuieste, flamanzeste populatia, profita de o copila. Razboiul se termina si peste ani comandantul ajunge producator de filme in America. Acolo, tanara de care profitase, devenise sotia unui mare actor iar directorul filmului era fiul unei grecoaice pe care italianul o obligase sa munceasca pana a murit. Toti acesti ani, grecii traisera cu gandul la razbunare. Nu a mai fost nevoie, pentru ca italianul s-a prabusit cu o telecabina, gasindu-si moartea intre stanci. Intr-adevar totul isi gaseste rezolvare!

  2. Povestea ca povestea…dar muzica face „toti banii”. Vangelis, corect?
    PS: Violeta, fara suparare dar varianta ta e cam….telenovela…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s