Scuze, Alteță, dar era atît de frumos… că nu ne-am putut abține!

Poate că singurul om de pe pămîntul acesta care s-a dat jos din pat, gratis, pentru România, a fost Prințul Charles. El, săracul, a înțeles ce noi n-am reușit, a văzut în pădurile, cîmpurile și ogrăzile țăranilor ce noi nu vedeam, a intuit comorile pe care stăm ca fleții și ni le-a arătat nouă și lumii întregi, fără ca pentru asta să ceară ceva, să primească ceva sau să aibă un cîștig de aici.

Cum noi sîntem, însă, însetați de speranță, am proiectat rapid dorințele noastre într-un scenariu fabulos, în care prințul Angliei nu doar că vine și o trezește pe Albă ca Zăpada, dar o și cere de nevastă. Rămâne astfel Regele României și trăiesc fericiți pînă la adînci bătrîneți.

Nu-i putem condamna pe colegii noștri care au lansat visul pe orbita lumii, poate că de data asta au pus în el toată fărîma de speranță pe care o mai aveau și ei. Sigur, au mai fost și cîteva zvonuri, dar ele nu puteau fi serios luate în calcul dacă nu găseau în inimile noastre vlăguite de neiubire o sete grozavă de a iubi pe cineva: pe Prințul care ne salvează!

E poate cea mai frumoasă poveste care i s-a întîmplat acestei țări. Am scris despre asta și am făcut un filmuleț care și explică exact cum a început povestea de iubire a Prințului Charles pentru România și cît de mult a ajutat-o acest lucru.

În reportajul pe care l-am făcut la Viscri s-a văzut exact acestă legătură sublimă și delicată dintre Alteța Sa și țara noastră.

Dar, vedeți că așa cum se întîmplă de fiecare dată în viață, ceva ce pe tine te bucură, pe altul poate să-l înfurie sau să-l amuze.

România nu este bine văzută în Occident, și cu atît mai puțin în Anglia. Sîntem considerați adesea țigani, tuberculoși care cerșim sau stăm prin parcuri. Vă mai amintiți campaniile anti-românești din presa engleză? O parte însemnată din aceasta impresie ne-o și merităm, desigur!

Dar, una peste alta, sentimentele lor față de noi, nu foarte bune, sentimentele lor față de Prințul Charles, nu foarte bune, și ocazia pe care noi le-am oferit-o lansînd acel scenariu, toate acestea au dat frîu ironiilor englezilor. O publicație engleză (Daily Mail) titrează: Prințul Charles va deveni în sfîrșit rege, dar al …României!

Firește, nu putem da timpul înapoi. Președintele Traian Băsescu i-a mulțumit public pentru ajutor, chiar astăzi, încercînd și să mai salveze ceva. Rămâne doar ca Prințul Charles să nu se lase afectat de ironia englezilor, ci să meargă mai departe, pe drumul inimii lui. Iar visul nostru naiv să-l fi măgulit destul – cît să compensese indelicatețea produsă.

Anunțuri

2 gânduri despre “Scuze, Alteță, dar era atît de frumos… că nu ne-am putut abține!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s