Se deschide calea spre schimbare. Grecia, Italia, se pregătește România

Se pare că Europa are nevoie de oameni noi la masa discuțiilor, de idei noi și de soluții serioase. Pare tot mai evidentă nevoia de schimbare la nivelul unor state-problemă. Iar România este unul dintre ele.

Dialogul de ieri pe calea aerului dintre președintele Traian Băsescu (vezi aici declarația) și un membru marcat al PDL, Sulfina Barbu, (vezi aici declarația) ne confirmă faptul că între președinte și partid sînt disensiuni legate de schimbarea premierului.

Emil Boc nu pare dispus să înțeleagă asta și iată că ultimele evenimente îl obligă să o facă. Zguduirea din temelii a partidului său, prin arestarea lui Sorin Apostu, îl pune într-o situație delicată. Este probabil ca premierului român să i se arate în felul acesta faptul că partidul are probleme serioase și este mare nevoie ca cineva să se ocupe de el. Iar Emil Boc ar fi foarte potrivit pentru a relua munca de șef în Modrogan. Poate și Primăria din Cluj.

Numai că este un mesaj pe care – surprinzător – premierul pare să nu-l priceapă. Pentru că ce nu știe președintele despre Emil Boc este faptul că are o ambiție mai mare decît frica. Nici presa nu a intuit această latură a caracterului premierului, dar ea există.

Și, spre deosebire de Traian Băsescu, Emil Boc are acum partidul de partea sa, pedeliștii simțind amenințarea președintelui. Ei pot face front comun în jurul actualului premier. Dovadă declarațiile Sulfinei Barbi de ieri, făcute pentru gandul.info. PDL fără Boc la Guvern poate suferi mari pierderi, iar pe termen lung liderii lui nu au chef să gîndească.

Cu sau fără cazul Apostu, scena politică din România trebuia să se schimbe. Chiar și PSD-iștii ar trebui să priceapă asta.

Albă ca Zăpada poate că nu e un partid. Poate este un cod de acțiune, o operațiune necesară de curățire a locului. Pentru ca pe culoarul măturat să pășească cine o fi mai deștept. Mai pe fază.

Citește și:

» Competiția pentru prezidențialele din 2014, schimbare totală (II)

6 gânduri despre “Se deschide calea spre schimbare. Grecia, Italia, se pregătește România

  1. Grecii is gasira un super-mega economist in locul lui papandreu. nu stiu italienii ce or gasi. si nu inteleg romanii ce mama dracu` mai asteapta???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s