Poveste de week-end. Ești ce iubești

Ce s-a întîmplat cu femeile noastre, fraților? Altădată ridicau temple dragostei, mureau în numele ei, plecau desculțe după dragostea inimilor lor, spre Siberii înghețate. Tăiau călare pădurile ca să ajungă la un sărut, se aruncau sub roți de tren.

Creșteau copiii cu ochii în zare așteptînd bărbații din războaie.

Femeile de altă dată se aruncau în fîntîni, beau licoarea morții sau se ofileau așteptînd, ca niște Penelope demne. Plecau pe front să-și urmeze inima zbuciumată, să-l caute pe el, bărbatul pentru care meritau să trăiască.

De unde a venit răcoarea? De unde a apărut femeia de azi? Femei rapace, femei numărătoare de bani. Caserițele vieții, de unde au apărut?

Femeia nevastă de politician nu este mai înțeleaptă și mai umană decît el. Nu mai are instinctul de ocrotire a cuibului ei. Numără banii casei cu acribie, face tumbe financiare și inginerii penale. Femeia de azi iubește mai mult banii, agoniseala soțului, decît dragostea lui. Sună aiurea de banal, dar bărbatul ei a devenit un instrument al agoniselii. Cu cît cîștigă mai mult, cu atît fire nevăzute îl leagă de averea comună. Încet-încet, se ridică colivii de beton cu balcoane de inox, pînă cînd ele devin, iată, gratii.

De cînd vocea femeii nu mai sună blînd, a inocență? Ce zeu a întors-o de pe drumul inimii? Nu inima ar trebui să-i spună că dragostea prin beciuri de pușcării e a naibilui de imposibilă?

Dacă Mona Lisa zîmbește atît de fericită, nu cred ca face asta pentru că a numărat recent salariul soțului ei.

Anunțuri

2 gânduri despre “Poveste de week-end. Ești ce iubești

  1. De cand??Hmmm,pai,cam de cand barbatul a incetat sa mai lupte dezinteresat pentru cauze nobile.De cand fidelitatea sotiei/iubitei a inceput sa conteze mai putin pentru el decat pupezele siliconate si cu par si creier intinse cu placa,decat banii,politica,fotbalul,berea,prietenii sau orice altceva ii induce o egoista stare de bine….conteaza de cand femeia sau barbatul nu mai stiu mearga drept,mana in mana, pe „drumul inimii”?? Dilema asta cu iz de „ce-a fost mai intai,oul sau gaina?” a fost si va fi mereu.”Altadata”-ul e intotdeauna mai roz decat prezentul,cei care au fost sunt intotdeauna mai plini de calitati decat cei ce sunt.Nimic nou sub soare.Conteaza doar cine si cum va face primul pas pe un drum drept.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s