Cazul Apostu. Cum s-a putut ajunge aici?

1. Cu o opoziție slabă sau mînjită ea însăși. Înclin să cred că e mînjită. Fiecare dintre consilierii ce ar trebui să facă opoziție, capătă ce vrea, niște favoruri și tace, închide ochii. Altfel, simpla privire aruncată peste contractele Primăriei ar fi trebuit să te scoale din mormînt.

2. Cu o presă slabă sau aservită. Articolele despre contractele pentru străzi, cu Kiat sau pentru camerele de supraveghere sînt scurte descrieri naive, în ele nu se face nici cel mai mic calcul matematic, nu se caută prețul produsului achiziționat de pe piață, nu se gîndește deloc. Ziariștii înșirau ca roboții datele de la Primărie pe hîrtie fără să ridice niciun semn de întrebare. Pare incredibil, dar așa s-a întîmplat. Citește aici!

3. Societatea civilă a dormit și ea. Există un consiliu local civic, dar el face gălăgie numai cînd Primăria nu îi favorizează pe cei care-l compun, nu le dă aprobare pentru proiectele lor imobiliare.

4. Cu un partid inconștient, gata să moară, dar să facă bani.

Din păcate, arestarea lui Apostu nu rezolvă acestă situație. Dimpotrivă, s-ar putea ca actorii care joacă în piesa cîrmuirii locale să se solidarizeze și să-și ia mai multe măsuri de precauție.La fel și cei loviți în plină mîndrie locală. Loviturile spectaculoase ca aceasta îi sperie, nu-i fac mai curajoși. În urma lor, se vor căuta dușmani din afară, răuvoitori de pe Dîmbovița, conspirații ale invidioșilor. Mă îndoiesc de faptul că se va face o introspecție necesară. Singurul care va înțelege corect situația va fi Sorin Apostu, dar pentru el va fi fost prea tîrziu.

PS: Apreciez gestul colegilor mei de a fi preluat informațiile din postul meu de ieri și le mulțumesc celor care m-au citat. Nu pot spune același lucru despre cei care nu au făcut-o.

Publicitate

2 gânduri despre “Cazul Apostu. Cum s-a putut ajunge aici?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s