Ghici cine vine în 2012? Scurt tablou de speriat

UPDATE: Scriam că pentru alegerile din 2012 nu ni se pregătește nimic. Dar iată că li se pregătește lor! Ca în Ucraina, se omoară între ei. Alaltăieri a fost reținut Bica de la Consiliul Județean Cluj pentru mită, azi a fost percheziționat Apostu de la Primărie, pentru o licitație. La PSD e la fel. Alaltăieri i-a tras Ponta o palmă lui Geoană, ieri și-a luat-o înapoi. Urmează PNL în ring? Urmăriți la breaking news!


Pentru alegerile din 2012 nu ni se pregătește nimic. Am frunzărit ofertele locale, iar pe cele centrale le vedem zilnic la tv. Nu e nimic nou, aceiași oameni, primari, președinți, consilieri. Nimic, dar absolut nimic nou de la niciun partid. Compromiși sau imbecili, merg înainte.

E limpede că partidele nu au fost capabile să recruteze oameni valoroși, nu atrag oameni noi, nu atrag nume importante dar nici personaje cu potențial.

E o baltă stătută și atît.

Unele partide au încremenit de frică. E știut faptul că mediocritatea se solidarirează și se consolidează, respingînd oamenii noi care ar putea perturba celula de partid și ierarhia deja așezată.

Altele nu se înnoiesc dintr-o autosuficiență cronică, așa cum este PNL. Iar altele pentru că nu oferă nimic, n-au nicio atractivitate.

În final, vom vedea că nici anii aceștia de criză n-au scos la lumină geniile creatoare de care are nevoie societatea. Partidele noi sînt mai degrabă niște utopii care cresc în copacii internetului, decît rezultatul unor sforțări ale societății.

Ce fac acum colegii mei din blogosferă cu Mișcarea Noua Republică pare mai mult un experiment de laborator decît un strigăt revoluționar al tinerilor din port. Nu a ieșit din firul ierbii, a ieșit din vîrful pixului. Iar asta se vede.

Atunci cine? Cînd? Albă ca Zăpada pare că nu există, există doar cei șapte pitici care tot învîrtesc partidele pe degete și nu le ies la socoteală. Publicul s-a plictisit deja, s-a săturat și de USL, o construcție născută din absurd și moartă din plictiseală, s-a săturat și de PDL, o amețeală acră pusă pe butuci de baronii portocalii. S-a săturat și de nebuni, doar pensionarii îi mai urmăresc.

Dacă partidele nu scot noi oameni și idei la înaintare, 2012 va fi primul an electoral în care și politicienii vor vedea cum e să vorbești singur la pereți.

Anunțuri

3 gânduri despre “Ghici cine vine în 2012? Scurt tablou de speriat

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s