Critica unei clasificări impure şi lupta unui rector cu umbra sa

Clic pe iconiţă pentru a descărca documentul rectorului Marga

Rectorul Andrei Marga critică într-un comunicat de presă modalitatea prin care s-a făcut clasamentul universităţilor şi programelor universitare din România. N-am să reiau textul, îl aveţi alături.

Însă, ce mi se pare îngrijorător la discursul domnului Marga din ultima vreme este faptul că, pe lîngă personajele reale pe care le atacă dur, aşa cum este Emil Boc, Daniel Funeriu sau Traian Băsescu, se simte permanent prezenţa unui personaj misterios cu care are o răfuială subtilă, transmisă codificat.

Citiţi textul şi veţi vedea că cineva este prezent în umbra cuvintelor, ca o ţintă de tir, fixă şi fără chip.

Nu vi se pare ciudat procedeul? Pare că asistăm mai curînd la o luptă de insinuări decît de idei.

Reclame

3 gânduri despre “Critica unei clasificări impure şi lupta unui rector cu umbra sa

 1. Andrei Marga se rafuieste de ani de zile cu decanul Facultatii de Stiinte Politice, administrative si ale Comunicarii, dl. Catalin Baba. El este personajul care „transpare” in spatele tuturor comunicatelor agresive ale rectorului UBB. Ii reproseaza foarte multe, printre altele calitatea profesionala. Marea problema a tuturor acestor reprosuri ascunse „printre randuri” (nu are niciodata curajul sa le faca explicit, probabil de teama unui proces de calomnie) este urmatoarea: Catalin Baba a fost colaboratorul apropiat al lui Andrei Marga in perioada cand acesta conducea Ministerul Educatiei. Atunci a fost bun, acum nu mai e?! Oare cum se cheama acest derapaj de idei in termenii stiintei logicii?

 2. Domnul Marga cred ca se lupta cu el insusi.

  Caci alfel nu-mi explic cum poate spune in acelasi document :
  „Universitatea Babeş-Bolyai are motive să fie mulţumită de rezultatul recent prublicat al ierarhizării programelor de studii. ” si „De aceea, clasamentul este plin de aberaţii.”

  Sa inteleg ca dl. M. e multumit ca UBB a iesit prima intr-un clasament aberant ? Sau ca e nemultumit ca a UBB a iesit prima intr-un clasament aberant.

  Iar lupta cu el insusi consta in a admite ca ceea ce se face e bine facut, dar ca nu e facut de el si ca nu-si mai poate trage o statuie din ceea ce e facut sau in urma a ceea ce este facut.

 3. Ovidiu P., ne-am salutat chiar azi, spune un lucru cunoscut de foarte multa lume din UBB: pata lui Marga e pe Catalin Baba. Ovidiu P. are dreptate cand spune ca nu e moral ce face Marga.

  Ma mir ca lumea nu pune o alta intrebare: de ce atacurile sunt focalizate pe C.Baba ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s