Ciubuc continuă să facă victime. Centrul de Resurse pentru Studenţi al UBB rămâne fără sediu

Organizaţia Studenţilor din Universitatea Babeş-Bolyai (OSUBB) a decis să mute Centrul de Resurse pentru Studenţi în fața Universității, după a ce rămas fără contractul de comodat pentru sediul organizației din fostul oficiu poștal din Hasdeu.

Din documentele puse la dispoziție de organizație, cel care a decis ca acest contract să nu mai fie prelungit este chiar prefectul studenților, Andrei Ciubuc. La solicitarea prorectorului Ciumaș de a analiza cererea de reînnoire a contractului, Ciubuc a semnat un aviz negativ, cu precizarea că „Spațiul solicitat este propus realocării începând cu 15 septembrie 2011”. De ce? Cui? Reprezentanții studenților spun că nu au niciun răspuns.


Vezi și: Corupția se învață la școală. Apoi, repetiția e mama succesului!


Iată ce relatează conducerea OSUBB:

Încă din luna iulie am depus cereri la universitate pentru prelungirea contractului de comodat pe sediu, însă am primit aviz negativ din partea Prefectului Studenţilor fără alt tip de argumentări. Considerăm că un Centru al cărei activităţi este destinată studenţilor trebuie gestionat tot de studenţi, deoarece noi suntem în permanenţă în mijlocul acestora şi ne dorim să se desfăşoare cât mai multe activităţi în beneficiul lor. Nu înţelegem de ce nu suntem lăsaţi să desfăşurăm activităţile pe care ni le propusesem, mai ales pentru că din ultimele declaraţii ale Universităţii rezultă faptul că obiectivele acesteia în ceea ce priveşte studenţii se aproprie foarte mult de cele ale OSUBB. Având în vedere că activitatea OSUBB se intersectează foarte mult cu ceea ce ar trebui să însemne activitatea Centrului de Resurse pentru Studenţi ne dorim ca OSUBB să administreze în continuare acest spaţiu. Până în momentul de faţă considerăm că am gestionat eficient cele două încăperi pe care le-am avut la dispoziție utilizându-le spaţiul atât în sprijinul studenţilor, cât şi al organizaţiilor studenţeşti.

Cu ce se ocupă acest centru de Resurse pentru Studenți? Potrivit conducerii OSUBB, obiectivul principal al Centrului este informarea studenților și să le ofere un pachet de servicii care ajute la integrarea acestora în viața universitară.

În luna septembrie am transmis Conducerii Universităţii o propunere de reformare a activităţii CRS prin care ne dorim să atingem o serie de obiective, precum: încadrarea Centrului de Consultanţă Psihologică şi al Centrului de Carieră în cadrul CRS, existenţa unui spaţiu în care să poată fi desfăşurate activităţi din sfera educaţiei nonformale (traininguri şi workshopuri), oferirea gratuită de servicii studenţilor (xerox, internet wireless), dar şi organizarea unor activităţi culturale şi de recreere pentru studenţi. De asemenea am propus ca în cadrul CRS să se desfăşoare un program amplu de exchange la nivelul organizaţiilor studenţeşti”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s