Corupția se învață la școală. Apoi, repetiția e mama succesului!

Citesc cu stupoare ce spun studenții despre liderii lor, președinți, prefecți etc., deși trebuie să vă mărturisesc că pe cîțiva de la UBB i-am cunoscut personal și am avut tot felul de surprize din partea lor.

1. Se băteau la un moment dat care să ia postul de prefect al studenților din UBB. Postul acesta este important pentru că are o mare încărcătură politică – din vîrful ierarhiei se manipulează studențimea – dar și pentru că aduce beneficii financiare,(prefectul respectiv manevrînd fondurile după bunul plac) și tot el are importanță în economia Senatului de unde poate influența votul la alegerile din universitate și nu numai. În fine, este important pentru rector.

2. Rectorul are un preferat, mîna dreaptă și vechilul baronului pe feuda căministă. Este, ca și rectorul, nemuritor. Are și un nume predestinat: Ciubuc. Andrei Ciubuc. Ocupă funcția de vreo trei mandate, pentru care tot trage de studiile postuniversitare ca să mai poată fi legal în funcție. Vă dați seama, pentru orice tînăr studiile se termină după patru-cinci ani. Ale lui Ciubuc nu se mai termină. Un ziar local îl numea „veșnic” încă din 2007!

3. Prefectul se ocupă de cazarea în cămine – un mijloc de constrîngere și manipulare; de închirierea unor spații și aparatură – alt mijloc. El deleagă responsabilități, el acordă facilități. Fără semnătura prefectului nu mișcă nimeni pe frontul UBB. Prefectul se ocupă și de plasmele publicitare care au împînzit spațiile din clădirile UBB, o importantă sursă de venit, dar și de influență. Tot el împinge disciplinat cohortele de studenți în campanii, spre un partid comun cu al rectorului.

4. Prefectul studenților se ocupă și de cardurile studențești Omnipass. Adică, vă închipuiați că stă pe funcție ca să facă încă un master?

5. Toate acestea mi le-au spus studenții. Îmi descriau cu lux de amănunte o situație, vă garantez, incredibilă. N-am auzit astfel de mizerii nici despre societatea matură, de dincoace de porțile universitare, dar despre niște tineri studenți care au venit să învețe filosofie, estetică, fizică sau biologie?

6. După ce mi-au făcut astfel de dezvăluiri au urmat alegerile pentru prefectul studenților. Ei bine, chiar aceia l-au votat din nou pe Ciubuc!

7. Cînd i-am întrebat ce s-a întîmplat cu ei, cu conștiința lor, mi-au răspuns că nu mă cunosc, nu au vorbit în viața lor cu mine (firește, nu știau că am înregistrat convorbirea, dar tocmai de aceea nici nu le dau numele).

8. Iată de ce cred că tinerii învață „bunele manevre” utile mai tîrziu, încă de la școală. Iar dacă vrem o nouă generație curată, trebuie curățite mai întîi universitățile de apucăturile despotice și corupătore care le domină acum.

Publicitate

6 gânduri despre “Corupția se învață la școală. Apoi, repetiția e mama succesului!

  1. Nu ma surprinde coruptia la orice nivel, deja generatiile tinere o au in memoria genetica…din pacate reactia studentilor intareste concluzia ultimului articol scris de mine pe blog… 😦

  2. Scoala se adapteaza nevoilor sociale iar in ultimii ani… multi prea multi… societatea de asta are nevoie.. d emetode moderne de a servi interese personale ori de partid…
    PACAT!
    Vezi bine cum sunt sacrificati studenti de la facultatile particulare.. ex. spiru haret si nimeni nu afce nimic… ministerul invatamantului este stat in stat, promoveaza legi … ilegale… si face ce vrea, cand vrea si dupa bunul plac al ministrilor ori „datoriile” politice ale acestora. Ce altceva sa asteptam la un nivel mai mic???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s