Țara copiilor singuri se va răzbuna. Nu uitați!

O fetiţă în vârstă de 11 ani din Arad a murit, vineri, la spital, medicii afirmând că aceasta s-a autoînfometat în ultimul an pe fondul unei depresii, după ce mama ei a plecat la muncă în Spania, iar în ultimele luni a trăit alimentată artificial şi ventilată mecanic, informeaza Mediafax.

E incredibilă această problemă a copiilor abandonați, cu părinți plecați la muncă, e cunoscută de multă vreme, dar nu s-a făcut nimic! Sînt trei ani de cînd scriu despre asta. E nevoie de psihologi școlari, asistență de specialitate etc. Nimănui nu-i pasă! Au ajuns profesorii din școlile de țară să cheme presa ca să sesizeze problema, dar inspectoratele n-au nicio apăsare!

Sînt sute de copii abandonați în cîte o localitate, în satul lui George Coșbuc erau 300 cînd am fost acolo. Iar în toată România 350 de mii. Și niciun proiect de sprijinire a familiilor în astfel de situații. În timpul campaniei, EBa prinsese din zbor subiectul și și l-a trecut ca obiectiv, apoi gata, a uitat complet! Și toți ceilalți.

Unde sînt universitățile cu programele lor de asistență și cercetare, unde sînt ONG-urile, unde sînt politicienii? Unde sînt femeile acestei țări? Cu cîteva poșete Hermes ar încropi de o fundație. Ar putea finanța un program de consiliere, ar putea, ar putea….

Primarul din comuna George Coșbuc spunea senin că la el în localitate, în timpul mandatului său, nu s-a întîmplat nimic deosebit! Faptul că în sat mai rămîseseră bătrînii, ologii și copiii, că apele îi inundau în fiecare toamnă satul era ceva obișnuit! Dar vedeți în reportaj.

» Singuri acasă: satul lui Coșbuc a fugit în țara lui Don Quijote

» Moartea inocentei: educati prin telefon de parintii plecati in Spania si Italia

Reclame

4 gânduri despre “Țara copiilor singuri se va răzbuna. Nu uitați!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s