Inevitabilul s-a produs la Spitalul din Tîrgu Cărbunești. Acuzații de malpraxis după moartea unui bebeluș

Un copil a murit la Spitalul din Târgu-Cărbuneşti, după ce medicii de acolo au refuzat să-i facă mamei o cezariană, anunță Adevărul. Părinţii copilului îi acuză pe medici că nu au intervenit la timp pentru a efectua operația de cezariană, iar din acest motiv fătul a fost scos ieri mort din pântecele mamei.

S-a prezentat joi la spital, la sugestia medicului Diţescu, pentru investigaţii în vederea naşterii. A fost internată, dupa calculele noastre intrase în cele nouă luni, după ale medicilor încă nu. Sâmbătă noaptea, la ora 04.00, i s-a rupt apa, a dat semne de naştere, doctorul de gardă, Tănase, nu ştiu cum a consultat-o, nu a luat decizii bune, ce a făcut dânsul nu credeam să se întâmple în secolul acesta. Putea să aleagă orice, cezariană, naştere naturală, orice metodă, dar nu a făcut-o. A fost anunţat şi doctorul Diţescu, în prima fază a spus că va veni, apoi a negat. I se spusese că i se rupsese apa. Din discuţia mea cu dânsul, înainte de internare, mi-a spus să nici nu mă gândesc la sarcină naturală, pentru că nu poate să se dilate mult. Tănase a trecut cum trece apa printre pietre, când s-a constatat că nu au echipamente şi oameni necesari a dat telefon dupa salvare să nască la Târgu-Jiu. Copilul era deja mort. Nu ştim încă ce vom face, dar este un semnal de alarmă”, declară Ionel Toarnă, tatăl bebeluşului născut mort.

Toată lumea știa, și pînă acum, ce se întîmplă la Spitalul din Tîrgu Cărbunești. Moartea bebelușului nu a făcut decît să confirme haosul și lipsa de profesionalism care au pus stăpînire pe spital. Am scris despre toate acestea, citiți aici un amplu reportaj de la Tîrgu Cărbunești:

» Manelizarea medicinei și fenomenul vămilor în sistemul spitalicesc din România. De ce reforma ar trebui făcută de procurori

Reclame

4 gânduri despre “Inevitabilul s-a produs la Spitalul din Tîrgu Cărbunești. Acuzații de malpraxis după moartea unui bebeluș

 1. Excelent articolul cu manelizarea medicinei……l-am citit si 80% din el e adevarat desi mai sunt si neadevaruri dar o sa le trec cu vederea pentru ca in mare parte e OK.Daca tot sunteti la ora adevarului mai trebuia sa spuneti in articolul respectiv si cum doctorul Munteanu…..acel celebru cardiolog de renume mondial ducea pacientii cu masina personala la ecograful pe care-l avea la cabinetul privat desi in spital existau 2 ecografe ultraperformante.Nu cumva in cartea publicata de el trebuia sa-si faca o autocritica initial si apoi sa traga semnale de alarma?.Si inca ceva …daca doctorii sunt atat de slabi v-as sfatui sa-i lasati pe pacienti sa-si aleaga singuri doctorii doar pacientul este judecatorul suprem in medicina nu doamna jurnalista?.Documentati-va daca vreti sa faceti un articol echidistant si nu mai scrieti dupa ureche pentru ca asa cum ati spus dumneavoastra in titlu putem spune si noi……..manelizati jurnalismul.

  1. Sigur că ar trebui ca pacienții să-și aleagă doctorii, dar parcă pot? Despre asta e vorba, avem un sistem care funcționează pe nevoi și neputințe, pe ignoranță. În general, presa a pledat pentru liberalizarea medicinei, dar să știți că problema principală rămîne nucleul sistemului, acolo unde avem de-a face cu marea corupție.

   Cît despre abordarea „și doctorul Munteanu făcea și dregea” este tipic românească. Măcar omul acela, la orice ecograf s-ar uita, știe ce vede. Profesionalismul nu i-a fost pus sub semnul întrebării.

   Prefer să merg pe mîna profesioniștilor.

   Și încă ceva… am avut multi interlocutori pacienți, iar ei contează în primul rînd. Articolul nu cuprinde nici pe departe toate mărturiile lor. O femeie, care a născut acum doi ani acolo, mi-a povestit ceva ce nu poate fi reprodus public în legătură cu medicul care a „asistat-o”. Credeți-mă că-mi pare rău că lucrurile stau așa.

 2. Nu ati inteles ce am vrut eu sa subliniez. Mi-a placut articolul si se vede ca v-ati informat sau mai precis cineva v-a informat destul de corect despre toate detaliile si apreciez ca in presa se semnaleaza neregulile din sistemul sanitar si mai ales din spitalul carbunesti. Am spus numai ca asa cum exista telecomanda pentru posturi la televizor asa si in medicina exista posibilitatea unei alte pareri si pacientul poate sa o ceara in orice moment. In orice sistem sanitar din lume exista medici mai slabi sau dezinteresati dar sunt eliminati de catre managerii spitalelor pentru ca spitalul nu are adresabilitate si astfel pierde bani. Cat despre doctorul Munteanu nu-l cunosc personal si nu pot sa am o parere despre cat de competent este……..nu cred ca dumneavoastra puteti avea deasemenea o parere deoarece nu sunteti de specialitate asa ca nu stiti cat de bine vede cu ecograful. Numai ca articolul a fost putin subiectiv in sensul ca toti doctorii din Carbunesti sunt prosti si doar doctorul Munteanu este genial. Nu vreau sa mai prelungesc polemica dar nu am vazut o adresabilitate mai mare la dansul decat la ceilalti colegi si deasemenea esecuri am auzit ca a avut si dansul la fel de multe. O seara placuta si articole la fel de bune si informate.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s