Roșia Montană – dinamită de la președinte

Cetățeanul Traian Băsescu are dreptul, ca oricare altul, să fie sau nu partizanul exploatării aurului de la Roșia Montană. Dar președintele statului ar fi trebuit să aștepte avizul Mediului și deciziile instituționale pentru a se pronunța. Ceea ce face acum Traian Băsescu este menit să influențeze lucrurile și să împingă proiectul spre realizare, iar acest lucru este discutabil.

A lansat o părere și caută argumente să o susțină mai departe, face chiar o vizită în Munții Apuseni pentru a demonstra că este realmente interesat și documentat, chiar la fața locului, însă documentarea trebuia făcută înainte de exprimarea publică în favoarea proiectului, nu după.

Oricum, amestecul președintelui și implicarea lui în această afacere este cel puțin periculoasă pentru statul român. Fiind vorba de o miză atît de importantă și cu bătaie lungă în viitor, președintele ar fi trebuit să caute argumente în analiza experților, în propria conștiință și nu în ghidurile RMGC.

În primul rînd, președintele ar trebui să aibă în vedere viitorul acestei țări, ori aurul din pămîntul ei este o garanție pentru generațiile viitoare, o rezervă mult mai bine păzită decît în beciurile BNR. Și mult mai mare de 4%, cît am lua noi de la Roșia Montană.

În cei 20 de ani de tranziție s-a făcut pulbere trecutul și mare parte din viitorul acestei țări. Haideți să lăsăm ca în cazul Roșia Montană, ultima rezervă de bogăție a țării, să se pronunțe generațiile deștepte care vor veni, să nu decidă, ca într-un blestem, tot generația foștilor comuniști. Poate pînă atunci tehnologiile vor avansa atît de mult încît nu va mai fi vorba de distrugerea locului, nici de cianuri, iar avantajele noastre vor fi mult mai mari.

Iată de ce, dacă aș fi președintele țării, aș lăsa Roșia Montană pentru copiii noștri. Ar trebui lor să le lăsăm această decizie, nu putem să consumăm noi, chiar totul.

Și iată de ce, nu la Roșia Montană ar trebui să caute președintele un răspuns, ci în propria conștiință.

Publicitate

8 gânduri despre “Roșia Montană – dinamită de la președinte

  1. Basescu si constiinta = sabia cu luneta

    Cum poti sa ceri asa ceva de la un om handicapat si sclerozat?!?! E un retardat si un prostalau cum mai rar vezi. Adica de aia de care ti-o zis mama sa te feresti…

  2. „Iată de ce, nu la Roșia montană ar trebui să caute președintele un răspuns, ci în propria conștiință”
    N-are. Ticalosii, mincinosii, vanzatorii de tara, leprele, nu au constiinta.
    Poate doar constiinta binelui propriu.

  3. Decat sa stam pe o asemenea bogatie in vremurile grele care le traim mai bine exploatam acum, pretul este bun, profitul statului o sa depaseasca 50% din tot ce iese de acolo. Conditiile e posibil sa devina si mai atractive dupa negocieri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s