PDL a părăsit puntea. Prea devreme!

Partidul lui Traian Băsescu pare a nu mai avea nimic din vîna politică a liderului lui, nu se mai culege de pe jos şi nu se mai uită la busolă. Ca şobolanii, au mirosit catastrofa şi au părăsit corabia. Într-un fel, e şi asta o „busolă!”. Nu fug pentru că sînt realişti, să fim serioşi, sînt doar oportunişti!

Cîtă vreme au putut face afaceri, cei din jurul lui Blaga s-au simţit bine la putere, cînd au fost îndepărtaţi de la butoane, n-au mai schiţat nici un sunet politic.

Dincolo de guvernarea Boc, oricum ar fi fost ea,democrat-liberalii puteau avea temele lor de dezbatere, proiectele sau strateghiile lor. Dar n-au avut nimic din toate astea. Nici argumente solide pentru a spune da, nici pentru a spune nu. S-au tîrît pe burtă, pînă acum cînd s-au făcut nevăzuţi cu totul.

Nu discută proiectul de Constituţie, nu discută regionalizarea, nu s-au băgat deloc pe subiectul bacalaureat. Speriaţi şi fără fler, au preferat să bage capul în nisip, incapabili să intuiască faptul că bacalaureatul era în favoarea şi nu împotriva ministrului.

Senatorul Hărdău de la PDL a făcut încă o gafă. După ce s-a opus legii educaţiei, sabotînd-o în Senat printr-o înţelegere cu rectorii opoziţiei, a trecut să-l ajute pe Funeriu: a chemat-o pe inspectoarea de la Cluj să facă o conferinţă despre bacalaureat la sediul PDL! Loviţi de frică, dar şi de prostie, democrat-liberalii s-ar putea să nu se mai adune din ţărînă dacă o ţin tot aşa.

Nu ştim încă ce rol are supărarea preşedintelui pe PDL în destrămarea acestui partid, dar putem să vedem cum Emil Boc lasă lucrurile să-i scape cu totul de sub control.

N-avem o grijă specială faţă de PDL, dar nu putem să nu observăm lipsa de reacţie a acestui partid şi să nu remarcăm goliciunea de mesaj şi implicare, specifice politicii româneşti.

Ce se întîmplă acum cu PDL este mai degrabă relevant pentru lipsa de responsabilitate şi maturitate a întregii clase politice, lipsa de caracter a aşa-zisei elite conducătoare.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s