Rusia intră în joc. Scenariul „anti” începe să se scrie

Ministrul de Externe al Rusiei a reacţionat, catalogînd drept „bravadă neruşinată” declaraţiile preşedintelui Băsescu pe teme istorice, privind evenimentele din 1941.

Era de aşteptat şi iată cum scenariul politic pentru următoarele etape începe să se scrie. Am spus că motivaţia declaraţiilor s-ar putea să facă parte dintr-o strategie de rol, aceea de a-l plasa pe Traian Băsescu drept inamicul Rusiei, al Estului întunecat în raport cu Vestul civilizat. Un conflict construit pe lupta antimoguli, antioligarhie dar mult superior ca şi construcţie politică. Cu mize mai mari, din care s-ar putea să nu lipsească Basarabia sau resursele energetice din Bazinul Mării Negre.

Se pare că lucrurile merg mai departe, iar astăzi ministrul de externe rus i-a dat replica de care nu mai era nevoie ca acest conflict verbal să adîncească şi să consolideze imaginea pe care Traian Băsescu şi-o creează de la o vreme încoace, de adversar redutabil al intereselor Rusiei la porţile Europei.

De acum înainte, probabil că vom vedea tot mai des un preşedinte al României antrenat în luptă cu colosul de la Est, iar tema viitoarelor campanii electorale este tot mai aproape. Rămâne de văzut cu ce rezultate pentru România.

Anunțuri

8 gânduri despre “Rusia intră în joc. Scenariul „anti” începe să se scrie

  1. Intrebarea pe care m-io pun este: cine va plati oalele sparte? (in cazul in care vor fi oale sparte). Tind sa cred ca un „razboi” pe fata cu Rusia va avea efecte mai adanci decat orice razboi purtat pana acum de Traian Basescu. Deci, revin: oare cine va plati oalele sparte?

    1. Sa speram ca nu se va ajunge acolo, iar daca se va ajunge, oalele sparte sa nu fie de la noi, iar dacă totuşi vor fi, sa le platesca „prietenii” americani! Ma rog, probabil ca vor fi doar vorbe care să reaşeze un pic forţele,iar ce vedem noi să fie doar ce ne putem asuma in acest joc.

  2. In cazul inceperii unui comflict armat intre Rusia si romulania ,pe americani nu-i va durea nici in basca,,iar voi rumanii o v-eti pati rau de tot !

  3. Declaratiile astea „scapate” sunt o tehnica veche de negociere pentru rusi. Sa nu uitam ca au loc negocieri ale contractului pentru gaze.
    Ma intreb doar care e comisionul politicienilor romani care intretin discutia asta isterica.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s