UPDATE: E bal la Grădina Botanică. O iubește cineva?

UPDATE Seara de la Grădina Botanică a fost superbă. Organizare impecabilă într-un decor deosebit, atmosferă relaxată, muzică bună și doamne cu ținute frumoase. Niciun fel de stridențe, oameni normali. Mihaela Rus, sufletul acestui eveniment a vorbit deschis despre problemele Grădinii, s-au oferit premii pentru fotografii, s-a organizat o licitație. Mîine vom ști și rezultatul.

Pînă una alta, vedem cu ochii noștri că din păcate, aveam dreptate: proprietarii Grădinii sînt total dezinteresați. Andrei Marga nu a venit deși invitații spuneau că pe la prînz își bea cafeaua la bulevard. Nu a venit nici primarul deși promisese, nici alți președinți, prefecți, politicieni. Nimeni. Grădina e lăsată pe mâna oamenilor entuziaști, pentru că domniile lor au treabă să facă bani, politică, propagandă.
Este clar că nu le pasă, că de la rector în stînga și-n dreapta politică e tot o apă și-un pămînt. Adică, nici măcar, e o expresie prea îngăduitoare!

Femeile de Afaceri din Cluj și Vitrina Advertising au pus bani pentru premii, au adus mîncare, băutură, au tipărit invitații, cartonașe, au listat fotografiile și au muncit săptămîni la rînd. Iar cei care chiar au obligația să se ocupe de Grădină, nu au venit. E cea mai urîtă demonstrație pe care o puteau face, un dezinteres total.

Vezi aici premiile pentru concursul de fotografie!


Astă seară e mare sărbătoare la Grădina Botanică din Cluj. Vă amintiți că acum o lună și jumătate scriam despre cum arăta acest obiectiv turistic, cultural și științific al orașului. Era năpădit de buruieni, părăsit și copleșit de probleme.

Între timp, Asociația Femeilor de Afaceri din Cluj s-a mobilizat și a adoptat grădina pornind o campanie de promovare ”Un oraș pentru o grădină”. În cadrul campaniei au organizat și un concurs de fotografie pentru toți cei care iubesc acest loc.

Concursul de fotografie s-a încheiat, iar astă seară, la ora 19 vom anunța cîștigătorii. Am făcut parte din juriu și vreau să vă spun că m-a impresionat interesul clujenilor penru Grădină: au fotografiat-o din toate unghiurile, au căutat cele mai interesante flori, alei, copaci, ape și fîntîni. I-au căutat sufletul, ridurile, lacrimile (și nu sînt doar metafore!). Puteți să le vedeți pe siteul afacj.ro.

AFA Cluj îi va premia pe cîștigători, dar va organiza și o petrecere pentru ei, chiar pe aleile Grădini, unde cele mai bune 50 de lucrări vor fi expuse iar, invitații vor putea participa și la o licitație de flori rare. Banii se vor folosi pentru Grădină.

Universitatea Babeș Bolyai, cea care patronează aceast obiectiv, se arată în continuare complet dezinteresată. Ieri a trimis un comunicat de presă, de un rînd, în care anunța că azi Grădina va avea program de la 9 la 17,30. Și nimic altceva. Nu face nicio referire la eveniment, nici măcar o explicație privind modificarea programului, pentru că aceasta ar fi însemnat să anunțe evenimentul.

Cred în continuare că Grădina Botanică nu se află pe mîini bune și că urmașii intelectualilor veritabili ai Transilvaniei sînt doar niște caricaturi jalnice, care au folosit învățămîntul superior în interes propriu și atît.

Fotografia „Grădina în oglindă” este realizată de George Raţ, în cadrul concursului „Surprinde Grădina Botanică!” și a luat locul I.

2 gânduri despre “UPDATE: E bal la Grădina Botanică. O iubește cineva?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s