Profesor de logică ce sfidează logica. Andrei Marga refuză o ceremonie din cauza sărăciei, dar organizează el alte patru: Clinton, Stiglitz, Llosa și Napoletano

Andrei Marga refuză titlul de cetățean de onoare al orașului propus de primarul PDL, pe motiv că este sărăcie și nu e timp de ceremonii. În aceeași zi, la interval de un minut, a trimis două comunicate de presă, unul prin care motivează gestul său, însoțit de un altul prin care anunță, paradoxal, faptul că va acorda el însuși, titluri unor personalități.

Iată cum motivează Andrei Marga refuzul său: Precizez că nu am acceptat propunerea primarului Sorin Apostu de a mi se acorda titlul de cetăţean de onoare al Clujului şi nu o accept. Fireşte că pentru orice ardelean Clujul este centrul, iar aspiraţia sa naturală este de a trăi în acest oraş şi de a-l servi. Însă, în situaţia în care în ţară unii oameni se sinucid sau îşi dau foc, în care degradarea administrativă şi a vieţii continuă, în care mulţi oameni sunt copleşiţi de sărăcie şi de lipsuri, cred că nu este cazul să ne dedăm la ceremonii care contrastează flagrant cu situaţia oamenilor şi cu atmosfera de profundă nemulţumire din ţară. Dacă nu poate rezolva problemele existente şi ameliora soarta oamenilor, administraţia ţării ar trebui să nu-i ofenseze pe cetăţeni.”

În același timp, Andrei Marga organizează o adevărată bursă a titlurilor și „se dedă” la mai multe ceremonii, în aceeași țară în care oamenii se sinucid. În ultimii ani și-a făcut o politică de afirmare prin alăturare, un fel de trucaj ca în photoshop: organizează ceremonii, acordă titluri Doctor Honoris Causa din partea UBB unor personalități internaționale, încercînd în felul acesta să preia din faima respectivilor domni și doamne.

Anul acesta, conform comunicatului amintit, vor veni pe rînd să se pozeze cu Andrei Marga, în săraca Românie, Mario Varga Llosa, Stieglitz sau Hillary Clinton. Universitatea Babeş-Bolyai a decis, printr-o Hotărâre a Senatului, acordarea titlului de Doctor Honoris Causa doamnei Hillary Clinton, Secretarul de Stat al Statelor Unite ale Americii, preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano şi laureatului Premiului Nobel pentru economie Joseph Stieglitz din Statele Unite ale Americii.

Ceremoniile sale megalomanice nu-i par deplasate pe fondul sărăciei din țară, dar nu-i par deplasate nici pe fondul disproporțiilor de statut.

Amintim că, de curînd, Andrei Marga s-a deplasat să-și ia titlul de Doctor Honoris Causa la Baku, la Suceava, dar și la Alba Iulia.


Comunicate emise de UBB în data de 10 iunie 2011

Precizare PrimarieComunicat DHC

11 gânduri despre “Profesor de logică ce sfidează logica. Andrei Marga refuză o ceremonie din cauza sărăciei, dar organizează el alte patru: Clinton, Stiglitz, Llosa și Napoletano

 1. Excelent , de bun simt si logic raspuns adresat acestui prafuit domn Marga !
  Articol meritoriu !
  Bravo , felicitari !
  Daca as avea un trafic mare ( ceea ce nu ma intereseaza ) , as prelua articolul…:-)

 2. d-l prof andrei marga ,prin masuile luate,a tinut seama de cine se face vinovat de starea economica si sociala[ca pe vremea ultimului razboi mondial].celelalte persoane pot fi inscrise ca simpatii politice ale Domniei sale[doar este si om politic].

 3. Sincer, dragă Ruxandra, există diferențe notabile între o primărie și un rectorat. Rectoratele nu sunt chemate să repare străzi, să asigure ajutoare sociale, să răspundă feluritelor nevoi ale comunității. Andrei Marga poate rămâne sau pleca de la rectorat, după vremuri, dar Universitatea – cred – se cuvine să își urmeze calea, după cum și primăriile vor avea de răspuns în continuare la epectanțele de bună gestionare a comunităților care le-au instituit.
  În lumea asta în care toți râvnesc după titluri, onorifice sau nu, mai trebuie să și refuzăm, din când în când. Iar motivările acestor refuzuri, făcute în nume personal, sunt de luat ca atare, fie că suntem în acord, fie că le dezaprobăm, din motive varii…
  Îmi amintesc de numirile onorifice la Academie, de pildă. Le-au refuzat mai mulți oameni de faimă, de la Adrian Marino la Bartolomeu Anania. Și bine au făcut, mai cu seamă că Academia noastră instituie membri chiar post mortem, deși nu e sigur că toți cei vizați ar fi dorit să devină academicieni.

  Cu prietenia dintotdeauna,

  Ovidiu

  1. Ovidiu, amîndoi știm că nu pentru străzi a refuzat Andrei Marga titlul, ci ca ofensă politică, ca o replică de la liberal la pedelist, aflați acum în competiție politică. Apoi, da, unii se ocupă de străzi, alții de creiere. Trebuie să recunoaștem,și unele și altele au probleme acum.
   Cu aceeași prietenie și drag, Ruxandra.

  2. Rectoratele nu trebuie sa repare strazi, dar pot acorda mai multe burse studentilor, pot asigura conditii de educare mai bune, pot facilita accesul tinerilor la educatie, pot face cercetare, si multe, multe altele. Prin urmare, se poate face simplu analogia intre felul in care sunt cheltuiti banii unei administratii si cei ai unei universitati. 🙂

   De asemenea, daca chiar era interesat de costuri, putea accepta titlul si sa ceara o ceremonie cat mai austera posibil, tocmai pentru a ajuta clujenii. Putea veni tot cu o formulare politica, prin care sa marcheze niste puncte, dar care macar ar fi dat dovada de niscaiva bun simt, deschidere si lipsa de incrancenare oarba.

   Pe de alta parte, nu stiu la ce se tot dau atatea titluri, onoruri, medalii si alte asemenea. La toate nivelurile, de catre toate institutiile. Aceasta „inflatie” de titluri le face din ce in ce mai putin valoroase.

   PS. nota atat pentru autor cat si pentru unii comentatori: e joseph stiglitz nu stieglitz 🙂 ma rog… daca e ala care cred eu 🙂

   1. e joseph stiglitz nu stieglitz 🙂 ma rog… daca e ala care cred eu 🙂

    Ovidiu, comunicatul universității spune așa:

    Universitatea Babeş-Bolyai prin aceeaşi Hotărâre a Senatului a decis acordarea titlului de doctor honoris causa […] laureatului Premiului Nobel pentru economie Joseph Stieglitz din Statele Unite ale Americii.

    Ai și tu puțină răbdare, o să vedem cine vine să ridice titlul 🙂

 4. http://www.forumul-academic-roman.org/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=news;action=display;num=1060013453;start=1150#1150

  Doamna Hurezeanu,

  Analizat pe care ati facut-o aici se numeste “Punct ochit-punct lovit”.

  Am sa fac trimiteri la un singur aspect. Pentru cine a acordat putin timp nu numai numaratului banilor, ipocrizia personajului e debordanta. De antologie. Pentru ca la mijloc e si stralucitul economist, sociolog si politolog (vezi analiza razboiului din Irak) antiglobalist, dr.Stieglitz, personajul Marga chiar nu mai are nici praful de pe toba de rusine? Daca doreste o impacare ideologica, atunci s-o faca pe cale privata.

  Afrontul pe care ni-l aduce, noua, din UBB, care i-am combatut aberatiile globaliste, de mult timp, e de neinghitit.

  De aceea, va rugam sa nu acordati credit nici slugilor de casa, ai rectorului, care i-au cantat in struna, mereu.

  Bineinteles, salut prezenta Nobelului Stieglitz in Cluj. Nu si calea, necinstita, urmata de managerii clujeni ai sarlataniei.

  Cu consideratie.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s