Duminică la TIFF: Ziua Diversităţii, ecoTIFF, Polanski, Polanski și o nouă proiecție 3D

Duminică, 5 iunie, ora 20.00, la Teatrul Maghiar clujenii sunt invitaţi la piesa Savianei Stănescu, Polanski, Polanski, care atrage atenţia atât iubitorilor de teatru, cât şi cinefililor. Polanski, Polanski explorează turbulenţele psiho-emoţionale ale celebrului regizor Roman Polanski printr-o expunere fictivă a trei momente de răscruce din viaţa lui: dorinţă, evadare, pedeapsă. Această explorare multimedia super-corporală, realizată de apreciatul actor Grant Neale, înglobează forme atât din teatru cât şi din film şi combină genurile teatrului psihologic şi al monologului.

Pe 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, TIFF gândeşte verde, în cadrul proiectului ecoTIFF. Proiectul ecoTIFF cuprinde proiecţiile unor filme care trag un semnal de alarmă asupra cauzelor care contribuie la degradarea planetei şi pericolelor reale cu care se confruntă omenirea şi două seminarii care dezbat teme care ţin de mediul înconjurător.

De asemenea, 5 iunie este declarată la TIFF 2011 Ziua Diversităţii. O zi care aduce o serie de proiecţii şi evenimente pe cât de diferite ca tematici pe atât de interesante.

De asemenea, în weekend-ul de start al festivalului, Cinema Florin Piersic găzduiește primele proiecţii 3D din istoria TIFF. După Pina (Germania-Franţa, 2011), filmul semnat Wim Wenders, proiectat sâmbătă seara, astăzi, de la ora 22:30, va rula Peştera viselor uitate (SUA-Franţa, 2010), filmul colegului de generaţie al lui Wenders, Werner Herzog, căruia îi este dedicat, anul acesta, unul dintre portretele secţiunii 3×3.

Foto: Imagine din timpul filmărilor la Peştera viselor uitate

Un gând despre “Duminică la TIFF: Ziua Diversităţii, ecoTIFF, Polanski, Polanski și o nouă proiecție 3D

Lasă un comentariu