Criza mondială nu se dă dusă. Intră în scenă profeții

În 1929, oamenii s-au refugiat de criză în propria viață. Atunci, spațiul rural era relativ izolat și se autosusținea. Tăranii mîncau, îmbrăcau și beau exact ce puteau produce în gospodărie, iar relațiile comerciale și economice se reduceau la schimburile din tîrguri. Nu se schimbau nici idei.

Psihoza crizei nu beneficia de mijloace de propagare ca astăzi. Micile orașe se mutau cu afaceri cu tot, iar țările aveau un mare grad de autonomie.

Cu alte cuvinte, drama planetară era ținută în carantină, precum ciuma. Acum, ea are conotații profunde și ne atacă nu doar conturile, ci și mintea.

Gerard Celente: Top 11 tendințe în anul 2011

1. Apel la trezire. În 2011, lumea întreagă va înțelege cât de gravă a devenit situația economiei, cât de ineficiente sunt soluțiile și cât de înfricoșătoare sunt consecințele care vor veni. Lumea se va lămuri cât de nepricepuți le sunt liderii, astfel încât va fi pusă în discuție autoritatea lor. Semințele revoluției au fost plantate, crede Gerald Celente.

2. Prăbușirea. Piețele de capital au rezistat în 2010, dar acesta nu este un indicator al revenirii economice. Alți indicatori, precum șomajul, piața imobiliară, presiunile valutare, criza datoriilor suverane, ne indică faptul că suntem la limita dintre criză și dezastru.

3. Împilarea populației. Autoritățile își vor intensifica eforturile de extragere a fondurilor publice prin fiscalitate. Cei care ne guvernează ne vor cânta același refrent: Tăiem din ceea ce primești, sporești ceea ce dai.

4. Creșterea criminalității. Șomaj+lipsa banilor+datorii este formula creșterii stresului personal și a tensiunilor sociale. Nevoia acoperișului deasupra capului și a mâncării pe masă va duce la creșterea criminalității. „Când pierzi totul nu mai ai ce să pierzi”

5. Pierderea libertății. Cum criminalitatea va atinge niveluri neobișnuit de mari, mulți vor cere declanșarea unui „război împotriva crimei”, similar cu „războiului împotriva terorismului”, care va face victime printre inocenți.

6. Tehnlogii alternative de energie. Celente crede că se lucrează în secret la noi tehnologii de obținere a energiei, care sunt ținute în secret.

7. Jurnalismul 2.0. Revoluția internetului are capacitatea de a informa și educa populația într-un mod pe care presa controlată de moguli și guverne nu o va permite.

8. Războiul cibernetic. Autoritățile vor încerca să preia controlul asupra internetului, să identifice utilizatorii și să oprească rețelele atunci când vor considera că acesta va deveni o „amenințare la adresa statului”.

9. Tineretul lumii unite. Efortul autorităților de a reduce tinerii la o „tăcere contemplativă” va eșua. „Revoluția va fi televizată, blog-ată, YouTube-ată, Twitter-ată și…”, prezice Celente.

10. Sfârșitul lumii! Pentru cei care cred în apocalipsă, sfârşitul lumii şi anihilarea Pământului este o chestiune de certitudine. Chiar și pentru cei care nu cred în sfârșitul lumii, anul 2012 va constitui un motiv serios de îngrijorare.

11. Care urmează să fie revelată ulterior.

Bonus:

Michel Roubini, „profetul crizei”, aflat în acest week-end la București:

Avem un sistem financiar subprime, nu o piața a împrumuturilor subprime. (CNN Money)

Mugur Isărescu, guvernator BNR:

Economia [românească – nota mea] a încercat de două ori să iasă din recesiune [în vara lui 2009 și în cea anului 2010 – nota mea]. Toate aceste… să le numesc bâlbe, domnule prim-ministru? Creșterea TVA s-a dus în inflație. Soluția inițială a Guvernului (de tăiere a pensiilor – n.r.) era mult mai bună, dar nu a fost susținută politic. (Capital)

Foto: Gerard Celente, sursa: Trends Research Institute

Reclame

2 gânduri despre “Criza mondială nu se dă dusă. Intră în scenă profeții

  1. faptu’ ca mai vine o criza (sau valul 2 de criza) se stie destul de clar de ceva vreme. n-ai nevoie de profeti pentru asta 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s