De cînd n-am mai fost la Saschiz, Anca și francezul Charlie au făcut nuntă, s-au căsătorit într-o vară, în august, o lună numai bună pentru nunți. Pensiunea Casa de pe Deal le merge bine, iar afacerea cu dulceață, la fel. Acum au o linie nouă de dulceață, ceva inventat de ei și unic în România. Fac dulceață de lapte!

Vă dați seama, ce tare, „Lapte și miere” la borcan!

Am primit vești de la ei că sînt bine și mai mult decît atît, în weekend au avut musafiri. A venit pe la ei, pe la Saschiz, Prințul Charles din Anglia. Omul și-a găsit rude prin Carpați, are o casă la Viscri și e amic al oamenilor de pe Tîrnave. De cîțiva ani se tot vizitează cu ei, pe unii i-a invitat la nunta băiatului lui, sînt ca neamurile, apropiați. Stă de vorbă cu ei, îi sfătuiește, beau pălică și mănîncă brînză, încearcă dulceața și mai povestesc ce li s-a mai întîmplat între timp.

Acum Prințul a venit să răsufle după agitația cu nunta, iar după ce a trecut pe la vecinii lui din Saschiz s-a dus la Viscri unde are casă, să vadă de gospodărie, ce mai e de făcut pe acolo. Are și niște prieteni de neam, unii de-ai baronului Kalnoky, care l-au încîntat cu un conac, i l-au vîndut și acum îl renovează pentru el. Prințul s-a gîndit că le face și copiilor ceva mai pe gustul lor pentru cînd or veni în Transilvania, că în căsuța cu perdeluțe din Viscri poate nu le-o fi pe plac. A încercat să-i convingă să vină și ei cu el, acum, dar nu a insistat. E bine să se distreze singuri, cum le place lor, în stațiuni organizate. În acest moment, viața la țară poate nu era chiar ce și-ar fi dorit tinerii.

Altețea Sa nu a stat mult la Saschiz, că-l așteptau ai contelui, cu masa. Dar a luat ceva în gură și de la saschizeni, a trecut pe la unul, pe la altul, a fost să vadă centrul de colectare a laptelui și s-a interesat de „laboratorul” de dulceață pe care l-a inaugurat acum doi ani într-un șopron. Totul e bine și oamenii plini de viață, ca la țară!

Veștile din Saschiz au sosit azi-dimineață, însoțite și de un comunicat de presă. E scris cu o simplitate și o sinceritate emoționante. Vi-l anexez mai jos. De asemenea, vă pun reportajele de la Saschiz, iar în vara asta, la invitația Ancăi, cred că voi ceda! Mă duc să-i revăd și vă scriu!

Comunicat de presa Fundatia ADEPT Transilvania

Această prezentare necesită JavaScript.

» Sasii din Saschiz s-au intors sa planga putin: „Ce se intimpla, oameni buni? Si voi ati plecat?”

Reclame

Un gând despre “La noi, la țară, vine-un Prinț. Corespondență din Saschiz

  1. Să știi că ai dreptate. Și mie mi-au plăcut mult și Adepții, și Saschizenii, și Viscrenii. Cu Charles nu am avut onoarea, dar un om care se simte bine în satul ăla, în casa fără apă și canalizare, chiar dacă reabilitată, trebuie că e un om bun. Dulceață de lapte încă n-am gustat, dar mai e timp, că vara abia începe 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s