Scrisoare deschisă. Studenții îi scriu lui Andrei Marga + Lista profesorilor premiați / UPDATE: OSUBB solicită rectorului o „întâlnire de clarificare”

UPDATE: Organizația Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai” „solicită printr-o scrisoare deschisă o întâlnire conducerii universității, reprezentată prin domnul rector Andrei Marga, pentru clarificarea problemelor apărute pe parcursul organizării Galei Profesorului Bologna”. Pozitia OSUBB este in concordanță cu poziția ANOSR transmisă în dimineața acestei zile, se mai arată în documentul dat publicității de OSUBB.

Prin prezenta, Organizația Studenților din Universitatea “Babeș-Bolyai” solicită o întrevedere conducerii UBB, în scopul clarificării situației problematice apărute cu ocazia Galei Profesorului Bologna, ediția a IV-a, care a avut loc anul acesta la Cluj.
Se dorește ca la finalul acestei întâlniri să fie exprimate concis și concret motivele retragerii sprijinului acordat proiectului din partea Universității Babeș-Bolyai, în condițiile în care aceasta și-a asumat susținerea verbal de nenumărate ori și și-a exprimat acordul scris cu privire la derularea proiectului, atât în întâlnirea cu reprezentanții organizației cât și în cadrul Senatului Universității.

Scrisoarea deschisă a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România

În atenția: Dl. Rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca
Către: Domnul Rector Andrei Marga

Domnule Rector,

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România îşi declară public nemulţumirea faţă de modul în care dumneavoastră, în calitate de Rector al celei mai mari universităţi din România, trataţi unul dintre cele mai importante proiecte educaţionale implementate de către studenți.

ANOSR a organizat în perioada 6-7 mai la Cluj, Gala Profesorului Bologna, proiect care dezvoltă Învăţământul Centrat pe Student prin promovarea acelor cadre didactice apreciate de către studenţi prin metodele de predare pe care le utilizează, prin comunicare şi parteneriat. Anul acesta, după ce s-a desfăşurat la Sibiu, Bucureşti, Timişoara, a ajuns la cea de-a 4-a ediţie şi a fost implementat cu sprijinul OSUBB. Menţionăm că proiectul este unul recunoscut, apreciat la nivel internaţional şi premiat în cadrul Galei Societăţii Civile.

Încă de la început când au fost demarate pregătirile Galei, am considerat că ne putem baza pe sprijinul dumneavoastră, sprijin acordat de nenumărate ori atât verbal cât şi prin aprobarea cererilor depuse de către organizatori. Este de necrezut, cum deşi ANOSR a primit confirmări din partea dumneavoastră, să ajungem ca înainte de eveniment cu 4 zile să vă retrageţi tot sprijinul pe motive incoerente.

În acest context, ANOSR vă solicită să vă exprimaţi public motivul pentru care aţi intenţionat să aduceţi prejudicii unui proiect de anvergură şi tradiţie. Vrem să clarificăm dacă motivul real este acela că ANOSR a invitat inclusiv reprezentanţi ai instituţiilor statului aşa cum la fiecare eveniment major obişnuieşte să facă. Menţionam şi faptul că în final, deşi organizat în doar 4 zile, evenimentul s-a bucurat de un adevărat succes.

“Un comportament de bazar de tipul „3 la 10.000” şi mai apoi abuzul de putere nu sunt lucruri pe care un domn rector stimat ar trebui să îşi permită să le facă. Suntem dezamăgiţi că interesele ilegitime iau locul democraţiei, a respectului şi a valorilor reale în spaţiul universitar. ” – Daniela Alexe Președinte ANOSR

Pentru mai multe detalii vă stau la dispoziţie:

Daniela Alexe – Preşedinte ANOSR
Telefon 0753.152.276
Email: daniela@anosr.ro

Cristina FIȚ – Vicepreşedinte PR
Telefon:0742.898.974;0734.994.837
Email: cristina@anosr.ro

Vezi și lista profesorilor nominalizați pentru Gala Profesorului Bologna, ediția a IV-a, Cluj-Napoca (de pe listă, după cum se poate vedea, lipsește numele domnului Marga). Lista poate fi descărcată și de aici.

Scrisoarea deschisă a Organizației Studenților din Universitatea „Babeș-Bolyai”

Anunțuri

3 gânduri despre “Scrisoare deschisă. Studenții îi scriu lui Andrei Marga + Lista profesorilor premiați / UPDATE: OSUBB solicită rectorului o „întâlnire de clarificare”

  1. As avea o intrebare: au fost informati toti studentii, din toate facultatile din tara, despre posibilitatea de a vota Profesorul Bologna?
    A fost normalizat votul la numarul de studenti la care preda un cadru didactic, si la numarul de ore pe care acesta le are?
    Pentru ca din lista rezulta ca profesorii buni par a se fi concentrat la Baia Mare, Petrosani, Suceava…

    1. Am inteles de la ei ca este o lista partială. Lista completa cuprinde 102 profesori. Ei ne-au transmis partea în care apărea Clujul, așa cum le-am cerut. Cred că de aceea pare „deformată”: s-au nimerit în paginile respective mai mulți profesori din Cluj, Baia Mare, Suceava… Însă, întrebarea nu este lipsită de rost.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s