Strategie și acțiune concertată de sprijinire a intereselor României, de la Cluj

Universitatea de Științe Agricole din Cluj a organizat zilele acestea o conferință și un tîrg internațional de specialitate. Invitații de onoare: comisarul pentru Agricultură de la Comisia Europeană, Dacian Cioloș și președintele Comisiei pentru Agricultură din Parlamentul European, Paolo De Castro. Acestuia din urmă i se acordă titlul de Doctor Honoris Causa din partea Universității din Cluj. La festivități sînt invitați demnitari români, miniștri și secretari de stat. Iar Dacian Cioloș este însoțit de zece reporteri francezi cărora vrea să le prezinte o fermă de succes a unui tînăr clujean.

O acțiune menită să promoveze interesele României și care-i sprijină implicit activitatea lui Cioloș. Iar ținînd seama de avertismentele lui Vasile Pușcaș, fost negociator șef pentru România, Cioloș chiar avea nevoie de mai multă implicare din partea Bucureștiului pentru ca poziția sa de comisar pentru agricultură să fie întărită la Bruxelles și nu șubrezită de reproșurile față de nerealizările de acasă.

Mi se pare pentru prima dată (exceptînd cazul Merkel în care orgoliile au excedat interesul național) cînd elita universitară gîndește pragmatic și în interesul pe termen lung al României.

Dacian Cioloș este absolvent al USAMV Cluj și iată că tot de la profesorii și colegii săi primește astăzi sprijinul de care are nevoie ca să arate în Europa că țara pe care o reprezintă are motive să fie susținută.

USAMV a gîndit serios această acțiune, din fericire, iar dincolo de festivități și gratulări, invitații vor vedea o expoziție de utilaje și produse agricole, cîteva ferme și un centru de învățămînt agricol conectat la Occident.

Să le ținem pumnii!

Comunicatul oficial

Lasă un comentariu